Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Αναμένουμε από την αλβανική κυβέρνηση το αυτονόητο, να ορκιστεί ο Φρ. Μπελέρη ως νέος ευρωβουλευτής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας απόψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου, χαρακτήρισε ως «το αυτονόητο και το ελάχιστο το οποίο οφείλει να πράξει η αλβανική πλευρά» το να δοθεί η δυνατότητα στον εκλεγμένο ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί στις 16 Ιουλίου (ημέρα ορκωμοσίας των νέων μελών του Ευρωκοινοβουλίου) και να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Φρέντη Μπελέρη δεν είναι απλά ένας κρατούμενος εκλεγμένος δήμαρχος αλλά είναι και ένα μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Στις 16 Ιουλίου ορκίζονται τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένουμε από την αλβανική κυβέρνηση το αυτονόητο: την τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, την τήρηση του κράτους δικαίου, να υπάρξει δυνατότητα στον Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί και να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό είναι το αυτονόητο και το ελάχιστο το οποίο οφείλει να πράξει η αλβανική πλευρά».

Σχολιάζοντας δε την απόφαση του Εφετείου Τιράνων να επικυρώσει την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης δύο ετών στον εκλεγμένο δήμαρχο Τιράνων και εκλεγμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ήταν μία εξέλιξη, η οποία δεν ξέφυγε από εκείνο το οποίο αναμέναμε» και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «είχε πολύ έγκαιρα αναδείξει τις βασικές ανησυχίες, τις οποίες είχε σε σχέση με την εφαρμογή βασικών θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας, η δυσαναλογία της ποινής, η παράνομη προσωρινή κράτηση επί μακρόν και η αδυναμία του Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος στη Χειμάρρα επί μακρόν, με αποτέλεσμα εν τέλει μη νομιμοποιημένη εξουσία να διοικεί τον Δήμο».

Υπογράμμισε δε πως «όλες αυτές οι επιφυλάξεις μας σήμερα απλώς πολλαπλασιάζονται».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ