Νέα
  • ΓΔ: 911.91 +0.53%
  • Τζίρος: 56,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρόουντεν: Πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

Ο απόστρατος ναύαρχος Τόμας Ρόουντεν στο OPEN
Ο απόστρατος ναύαρχος Τόμας Ρόουντεν στο OPEN

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιολόγηση από το Πολεμικό Ναυτικό των προτάσεων για την απόκτηση φρεγατών. Μετά τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, αναμένεται η σχετική αλληλογραφία να ξεκινήσει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αθήνα μάλιστα βρέθηκε για διαβουλεύσεις ο απόστρατος ναύαρχος Τόμας Ρόουντεν ως απεσταλμένος της Ουάσιγκτον, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

«Εχουμε κάνει κάποιες γενικές συζητήσεις για τα προπαιτούμενα και πώς θα τα εκπληρώσουμε. Μόλις παραλάβουμε την επιστολή-πρόσκληση, αυτό θα σημάνει την έναρξη για μια πιο λεπτομερή συζήτηση. Αλλά μέχρι να την πάρουμε είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε λεπτομερή συζήτηση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η τελική απόφαση θα έχει ως βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού σε συνδυασμό με πολλές επιμέρους παραμέτρους, όπως είναι η δυνατότητα εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο κατασκευαστικό έργο αλλά και γεωπολιτικοί παράγοντες.

«Βλέπω ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σαφώς οι δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν εδώ και έχουμε κάθε ευκαιρία να εργαστούμε μαζί», δήλωσε ακόμη ο Τ. Ρόουντεν.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ