Νέα
  • ΓΔ: 915.99 +0.06%
  • Τζίρος: 43,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείο: Συνωστισμός για μια θέση στα ΔΣ – Ποια ονόματα παίζουν

Ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ
Πηγή: ΤΑΪΠΕΔ (hradf.com)

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία πως πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα αυτές τις ημέρες, αλλά σε δύο κρατικούς φορείς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές! Πρόκειται για την ΕΕΣΥΠ ΑΕ, το γνωστό Υπερταμείο, και το ΤΑΙΠΕΔ που ασχολούνται με τη διαχείριση κρατικών οργανισμών και ακινήτων καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η επισημοποίηση της παραίτησης του Αρη Ξενόφου, από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγει το δρόμο για την επιλογή, από την κυβέρνηση, νέου προσώπου. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που η θητεία του έληξε στις 30 Νοεμβρίου.

Ο Άρης Ξενόφος
Πηγή: Eurokinissi

Ακούγεται μάλιστα πως τουλάχιστον ένα με δύο πρόσωπα θα αντικατασταθούν, εκτός από τον κ. Ξενόφο, ο οποίος ήδη ετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Τώρα αν είναι με θέα θάλασσα, όπως κυκλοφορεί, ή χωρίς, θα φανεί στην πορεία.

Η Ράνια Αικατερινάρη
Η κα Ράνια Αικατερινάρη

Μεγάλη ουρά δεν έχει δημιουργηθεί μόνο για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και για το Δ.Σ. του Υπερταμείου, αφού η θητεία του σημερινού λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα παραμείνει άραγε η κα Ράνια Αικατερινάρη στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου;

Ακούγεται πως άλλοι τέσσερις διεκδικούν τη θέση. Μεταξύ αυτών και ο μέχρι πρόσφατα γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και ο πρώην επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής Γιώργος Μίχος.

Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας ΥΠΕΞ
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης / πηγή: ethnos.gr

Οι αποφάσεις για το Υπερταμείο θα ληφθούν από το Εποπτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι των δανειστών, με αυξημένα δικαιώματα, και τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Και το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο αυξάνουν την παρέμβασή τους στην οικονομία με πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Στο ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί μηχανισμός ωρίμανσης μεγάλων έργων ενώ στο Υπερταμείο συστήνεται το ταμείο «Φαιστός» για τη στήριξη καινοτόμων επενδύσεων που συνδέονται με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς στην κινητή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ