Νέα
  • ΓΔ: 820.63 +0.48%
  • Τζίρος: 16,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά συντάξεων: Μάχη στις 15 Ιανουαρίου στο ΣτΕ

Επανυπολογισμός των συντάξεων, αυξήσεις για το 2021 / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε νέα πιλοτική δίκη του ΣτΕ θα οδηγηθεί η υπόθεση με τα αναδρομικά ύψους 2,5 δισ. ευρώ τον παλαιών συνταξιούχων, όπως είχε γράψει το imerisia.gr.

Η δικάσιμος ορίστηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021, κατόπιν αίτησης ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης Βρούτση σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που είχε υποβάλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καθώς και οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΑΤΕ, ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ. Μια μέρα νωρίτερα, στις 14 Ιανουαρίου, ξεκινά αντίστοιχη διαδικασία και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις συντάξεις Δημοσίου.

Για τη δίκη της 15ης Ιανουαρίου, το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που διεκδικούν οι συνταξιούχοι αφορά αναδρομικά κομμένων δώρων και συντάξεων τα οποία δεν έχει καταβάλει η κυβέρνηση και αντιστοιχούν σε εφάπαξ καταβολή 3.000 ευρώ σε κάθε δικαιούχο συνταξιούχο.

Είναι πιθανό σε αυτή τη δίκη να υπάρξει και νέα αναφορά για τις επιστροφές των δώρων, ώστε να μη χρειαστεί να ανοίξει κύκλος νέων αγωγών για τους συνταξιούχους.

Το Δίκτυο με αυτή την αίτηση ακύρωσης, που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του εργατολόγου Λουκά Αποστολίδη διεκδικεί:

  • Να επιστραφούν τα δώρα σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και οι περικοπές σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.
  • Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα.

Τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων ανάλογα με το Ταμείο και το ποσό σύνταξης ξεκινούν από τα 590 ευρώ και φτάνουν ως και 3.290 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ