Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά: Δικαστικές αποφάσεις «ξεκλειδώνουν» επιστροφές από επικουρικές

Τον δρόμο για την επιστροφή αναδρομικών από περικοπές σε επικουρικές συντάξεις θα μπορούσαν να ανοίξουν δύο δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ). 

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε χθες δύο σημαντικές αποφάσεις (υπ’αριθ. 7110/2021 και 7113/2021), που αφορούν το 11μηνο των αναδρομικών σε επικουρικές συντάξεις.

Η πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία αφορά συνταξιούχους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε.) αναγνωρίζει την υποχρέωση του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία "Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης" (e-Ε.Φ.Κ.Α.) να καταβάλει σε εκείνους που προσέφυηαν στη δικαιοσύνη διάφορα ποσά. Για παράδειγμα στον πρώτο συνταξιούχο το ποσό των 2.589,82 ευρώ, στον δεύτερο το 2.380,40 ευρώ, στον τρίτο το ποσό των 4.261,51 ευρώ, στον τέταρτο το ποσό των 2.386,12 ευρώ κλπ.

Η δεύτερη δικαστική απόφαση που αφορά τελωνειακούς υπαλλήλους, προβλέπει πως αναγνωρίζει την υποχρέωση του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία "Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης" (e-Ε.Φ.Κ.Α.) να καταβάλει: 6.485,75 ευρώ στον πρώτο των εναγόντων, 6.881,25 ευρώ κλπ.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για την καταβολή αναδρομικών από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα στο 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ