Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναβαθμίζεται το Πληροφοριακό Σύστημα Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Συνταξιούχων

Επανυπολογισμός των συντάξεων, αυξήσεις για το 2021 / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στην αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Συνταξιούχων (ΠΣΕΕΣ) προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με στόχο την ενσωμάτωση των αλλαγών, που απορρέουν από την πρόσφατη νομοθεσία των συντάξεων και τη βελτίωση των εφαρμογών, που απευθύνονται προς τους συνταξιούχους για την ελαχιστοποίηση της ανάγκης φυσικής παρουσίας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Πληροφοριακό Σύστημα παρακολουθεί και διαχειρίζεται υπηρεσίες, που σχετίζονται με την απονομή και την καταβολή σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους και έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών. Το σύστημα, που στην παρούσα μορφή του λειτουργεί από το 2009, περιλαμβάνει, εκτός των βασικών λειτουργιών του σχετικά με τις διαδικασίες απονομής συντάξεων και δικτυακή πύλη, που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό κέντρο πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα που σχετίζονται με συντάξεις (νομοθεσία, όρια ηλικίας και διαδικασία συνταξιοδότησης κ.λπ). Επιπλέον, μέσω της πύλης παρέχεται η δυνατότητα εξατομικευμένης πληροφόρησης στους συνταξιούχους και στους ενδιαφερόμενους πολίτες με χρήση κωδικών TAXISnet.

Παρεμβάσεις αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν και στην εφαρμογή Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης(e-ΔΑΥΚ), που αποτελεί για τις περισσότερες περιπτώσεις το μοναδικό δικαιολογητικό συνταξιοδότησης από τον Μάρτιο του 2004 και λειτουργεί παραγωγικά από τον Φεβρουάριο του 2005. Η εφαρμογή διαχειρίζεται τα ατομικά – προσωπικά, υπηρεσιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά στοιχεία τέως πολιτικών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου τομέα και ΟΤΑ, των οποίων λύθηκε ο υπαλληλικός δεσμός με οποιονδήποτε τρόπο. Από τον Ιούνιο του 2013 η e-ΔΑΥΚ διαχειρίζεται και την προκαταβολή σύνταξης στους υποψήφιους συνταξιούχους μέχρι να κριθεί και τυπικά το δικαίωμά τους από το Πληροφοριακό Σύστημα και να γίνει η απαραίτητη εκκαθάριση.

Στις επείγουσες απαιτήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του e-ΕΦΚΑ για το ηλεκτρονικό σύστημα θεμελίωσης, υπολογισμού και πληρωμής συντάξεων περιλαμβάνονται:

  1. η διασύνδεση του συστήματος με το Μητρώο Πολιτών για την ηλεκτρονική λήψη και αποθήκευση των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου συνταξιούχων, των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης και εγγυτέρων συγγενών κ.ά. χωρίς την ανάγκη προσκόμισης τους από τους συνταξιούχους με φυσική παρουσία στους δήμους και στις υπηρεσίες χορήγησης συντάξεων, και
  2. Η λήψη όλων των παραγόμενων εγγράφων από το σύστημα ΠΣΕΕΣ, όπως πχ οι διοικητικές πράξεις απονομής ή τροποποίησης της σύνταξης με διαδικτυακή πρόσβαση στο portal του Πληροφοριακού Συστήματος με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet του συνταξιούχου.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ