Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκκρεμείς συντάξεις: Πόσες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα κλείνουν λογιστές και δικηγόροι

Πηγή: ΙnTime

Mε ταχείς διαδικασίες θα πιστοποιηθούν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις δικηγόροι και φοροτεχνικοί προκειμένου να πιάσουν δουλειά συμβάλλοντας στην έκδοση των συντάξεων. Στόχος της διοίκησης είναι να εκδίδονται 4.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις μηνιαίως.

«Αν επιτευχθεί ο στόχος, υποθέτοντας ότι περίπου 1.000 ιδιώτες θα εμπλακούν στη διαδικασία, θα έχουμε μείωση των εκκρεμοτήτων κατά 4.000 μηνιαίως. Θα είναι πολύ σημαντικό έναντι των δεσμεύσεών μας στους θεσμούς», τονίζουν κύκλοι του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ είναι να εκδίδουν τρεις αποφάσεις ημερησίως ανά υπάλληλο κατά μέσο όρο.

Οδηγίες ΕΦΚΑ σε δικηγόρους και φοροτεχνικούς

Επίσης, η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα δώσει κατεύθυνση στους ιδιώτες -δικηγόρους και φοροτεχνικούς- που θα εμπλακούν στη διαδικασία να προχωρούν κατά προτεραιότητα στην εκκαθάριση-προσδιορισμό των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και ακολούθως στην ένταξή τους σε ρύθμιση προκειμένου να μη μένει «παρκαρισμένος» για μήνες ο φάκελός τους.

Οι εξετάσεις των 1.200 λογιστών και φοροτεχνικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια του πρώτου κύκλου πιστοποίησης για την έκδοση των συντάξεων θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Οι εξετάσεις που είχαν αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr, ενώ νωρίτερα, στις 11.00, θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης  μέσω της πλατφόρμας e-Presence.

Σε ΦΕΚ οι επιτυχόντες στις εξετάσεις

Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις από τους 1.200 που θα συμμετέχουν, θα πιστοποιηθούν με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Τουφεξή και θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.                                                     

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ