Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

e-ΕΦΚΑ: Δεν ήταν λάθος ο επανυπολογισμός 600.000 συντάξεων - Αστοχία σε μεμονωμένη περίπτωση

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον e-ΕΦΚΑ τα όσα επικαλείται με Δελτίο Τύπου του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) πως δήθεν «ο ΕΦΚΑ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος ο επανυπολογισμός των συντάξεων του 2019 σε 600.000 συνταξιούχους».

Το εσωτερικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ το οποίο επικαλείται το ΕΝΔΙΣΥ αφορά μεμονωμένη περίπτωση συνταξιούχου (σε σύνολο 8 περιπτώσεων) όπου κρίθηκε, έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι έχριζε εκ νέου επανυπολογισμού η σύνταξη του. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά και δεν αναφέρεται στο σύνολο των συνταξιούχων.

Όπως ανέφερε με χθεσινή του ανακοίνωση το Δίκτυο Συνταξιούχων «ο e-ΕΦΚΑ παραδέχτηκε το λάθος που έχει γίνει στον πρώτο επανυπολογισμό των συντάξεων 2019 (νόμος Κατρούγκαλου). Πρόκειται για δικαίωση του ΕΝΔΙΣΥ, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο Φορέας, με έγγραφό του, διαπιστώνει και ο ίδιος το λάθος (μη εφαρμογή νόμου) που έχει γίνει με το ασφάλιστρο που χρησιμοποιήθηκε και τα βαρέα ανθυγιεινά και υπερβαρέα για να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός. Επανυπολογισμός που επί της ουσίας έδινε μεγαλύτερες συντάξεις στις συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων».

«Το ΕΝΔΙΣΥ είχε ενημερώσει με επανειλημμένη αλληλογραφία προς τους Υπουργούς και τις διοικήσεις του e-ΕΦΚΑ ότι ο επανυπολογισμός ήταν λάθος διότι δεν είχαν συμπεριληφθεί τα βαρέα, ανθυγιεινά και υπερβαρέα ένσημα καθώς και το αυξημένο ασφάλιστρο. Είχε προειδοποιήσει το ΕΝΔΙΣΥ ότι αν δεν διορθωθεί ο συγκεκριμένος επανυπολογισμός, ο δεύτερος επανυπολογισμός με τον νόμο Βρούτση ν.4670/2020 θα ήταν και αυτός λάθος. Επομένως το λάθος θα διαιωνιζόταν. Και φτάνουμε στην
παραδοχή του σήμερα.

Η παραδοχή του προβλήματος από τον e-ΕΦΚΑ, «ανοίγει τον δρόμο», ώστε να διορθωθούν αυτά τα λάθη και δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Αυξήσεις που για κάποιους θα είναι λογιστικές, αφού θα περιοριστεί σημαντικά η προσωπική τους διαφορά ή θα μηδενιστεί. Για αρκετές χιλιάδες όμως θα είναι πραγματικές, αφού θα μηδενιστεί η προσωπική τους διαφορά και σε αυτή την περίπτωση, το όποιο υπερβαίνων ποσό προκύπτει, θα το λάβουν ως αύξηση στη σύνταξη (σε αρκετές περιπτώσεις η αύξηση θα είναι μεγάλη)»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα