Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Συντάξεις: Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τι είπε ο Π. Τσακλόγλου

Καθησυχαστικός ήταν ως προς τον κίνδυνο να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ήταν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

"Μια ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς είναι η σημαντική και διαρκής αύξηση τόσο του προσδόκιμου της επιβίωσης όσο και του λεγόμενου «προσδόκιμου υγιούς επιβίωσης». Ταυτόχρονα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες – και, σταδιακά, σε όλο και περισσότερες αναπτυσσόμενες – το ποσοστό γονιμότητας έχει μειωθεί σε επίπεδα που, χωρίς μετανάστευση, οδηγούν σε μείωση του πληθυσμού", σημείωσε στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Και πρόσθεσε: "Δεδομένου του ότι τα συστήματα κυρίων συντάξεων σε όλες σχεδόν τις χώρες είναι διανεμητικά – δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων πληρώνουν τις συντάξεις των συνταξιούχων –, χωρίς αναπροσαρμογή των ορίων συνταξιοδότησης ένας ταχύτατα μειούμενος αριθμός εργαζομένων θα έπρεπε να κληθεί να καταβάλει τις συντάξεις ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού συνταξιούχων. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες χώρες συνδέουν το προσδόκιμο της επιβίωσης με το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

Παρόμοια νομοθεσία υπάρχει και στην Ελλάδα. Όμως, όταν εισήχθη αυτή η νομοθεσία, η ηλικία συνταξιοδότησης στη χώρα μας ήταν τα 65 έτη, ενώ το όριο αυτό αυξήθηκε το 2013 στα 67 έτη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η σχετική ρήτρα δεν προβλέπεται να ενεργοποιηθεί στα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ