Νέα
  • ΓΔ: 915.99 +0.06%
  • Τζίρος: 43,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Ποιοι θα δουν άμεσα αυξήσεις

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων. Σύμφωνα με την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, έχει γίνει η διάσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όπως όλα δείχνουν η εισήγηση θα είναι θετική, κάτι που θα βγάλει από την αναμονή πολλούς συνταξιούχους.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι αναμένουν τις περικοπές των επικουρικών (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016), τα Δώρα των κύριων συντάξεων (800 ευρώ) αλλά και τα Δώρα των επικουρικών, δηλαδή 13η και 14η επικουρική σύνταξη έως το 2012. Επίσης, περιμένουν να κριθεί αν όσοι έχουν πάρει τα αναδρομικά, και των κυρίων συντάξεων και των επικουρικών, αλλά δεν έχουν καταθέσει αγωγές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου του 2020, μπορούν να ασκήσουν αγωγές ή αν υπάρξουν θέματα παραγραφών.

Πότε και ποιοι θα πάρουν αναδρομικά

Για τους συνταξιούχους με 30 έτη και άνω, η δέσμευση του υπουργείου είναι μέσα στον Ιούνιο  να γίνουν οι πληρωμές και στους για τους 40.000 δικαιούχους που παραμένουν στην αναμονή.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά σε δόσεις. Μέσα στο 2022 θα δουν τις τρεις δόσεις, από τις συνολικά πέντε (αναδρομικά 31 μηνών).

Οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά εφάπαξ.

Άλλες δύο κατηγορίες συνταξιούχων που περιμένουν άμεσα αυξήσεις, είναι εκείνοι που είχαν παράλληλη ασφάλιση και αναμένουν πέντε χρόνια τα αναδρομικά. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές.

Επίσης, 1η Ιανουαρίου του 2023 θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις της τάξεως 4-6,5%.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα