Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Ποιοι συνταξιούχοι έμειναν χωρίς πλήρη σύνταξη από τεχνικό πρόβλημα - Πότε θα πληρωθούν

ΑΤΜ / Πηγή: Intime
ΑΤΜ / Πηγή: Intime

Χωρίς το πλήρες ποσό της σύνταξής τους έμειναν συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΟΤΕ, αν και είναι περίοδος πληρωμών των συντάξεων Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση και προβληματισμός στους εν λόγω συνταξιούχους. Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωση του, η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «λόγω τεχνικού προβλήματος που εντοπίστηκε στο αρχείο πληρωμών δεν κατεβλήθη σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων του τ. ΤΑΠΟΤΕ το σύνολο του ποσού των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2022 που τους αναλογεί». 

Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΚΑ, το πρόβλημα «έχει ήδη επιλυθεί και άμεσα πρόκειται να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό με έκτακτη καταβολή».

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα 27  Ιουνίου επρόκειτο να καταβληθούν 546,6 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιουλίου σε 963.857 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, ενώ σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου καταβάλλονται 757,3 εκατ. ευρώ σε 1.490.353 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 755,8 εκατ. ευρώ σε 1.488.007 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν επίσης 10,8 εκατ. ευρώ σε 27.800 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Ιουλίου. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 14,4 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ