Νέα
  • ΓΔ: 1029.68 +0.24%
  • Τζίρος: 129,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χατζηδάκης στο Open: Μεγαλύτερες του 6% οι αυξήσεις στις συντάξεις - «Θα δουν 13η σύνταξη»

Πηγή: Eurokinissi

Ανω του 6% θα είναι το ποσοστό της αύξησης στις συντάξεις από το νέο έτος, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα μαζί», στο Open TV.

«Είπε ο πρωθυπουργός ότι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον  6%. Εγώ σας λέω ότι θα είναι παραπάνω. Πόσο παραπάνω; Θα το ξέρουμε όταν θα κλείσει η χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τσέπη τους θα δουν αυξήσεις τα 2/3 των συνταξιούχων και όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, η αύξηση θα είναι «σημαντική».

Το υπόλοιπο 1/3, που έχει μεγάλη προσωπική διαφορά, θα την «ροκανίσει», αλλά «δεν είναι μόνο αυτή η αύξηση που δίνεται, είναι και η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που αφορά το 40% των συνταξιούχων, όσοι έχουν πάνω από 12.000 ετήσιο εισόδημα».

«Πολλοί θα δουν 13η σύνταξη στην τσέπη τους»

«Επομένως, μπορεί να υπάρχουν συμπολίτες μας, και θα είναι πάρα πολλοί , οι οποίοι δεν θα δουν μεν αύξηση από το πρώτο σκέλος των αυξήσεων που είπαμε, θα ροκανίσουν απλώς την προσωπική τους διαφορά, αλλά θα δουν κέρδος από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία μπορεί να έχει σε ορισμένους όφελος ακόμη και 500, 600  και 700 ευρώ. Σε περιπτώσεις που έχουμε εισοδήματα 20 και 25.000 ευρώ. Είναι και η 4η δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση, είναι έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα. Αρα, πολλοί συνταξιούχοι θα δουν από τον Ιανουάριο μια 13η σύνταξη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Οπως είπε, μάλιστα, λίγοι  συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις που θα ξεπερνούν και τη 13η σύνταξη.

Ερωτηθείς αν η εθνική σύνταξη αυξηθεί, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Ναι, θα ακολουθήσει».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα