Νέα
  • ΓΔ: 898.13 +0.33%
  • Τζίρος: 29,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά κληρονόμων: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και γιατί (vid)

Σύνταγμα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοικτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για διορθώσεις στις αιτήσεις για αναδρομικά κληρονόμωνΣυνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 103.000 αιτήσεις συγγενών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν τα αναδρομικά των ανθρώπων που απώλεσαν.

Συνολικά έχουν πληρωθεί 63.800 συγγενείς πρώτου βαθμού κι έλαβαν συνολικά 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης, 30.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί, επειδή δεν είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις στους εν ζωή άμεσα δικαιούχους και οι συγγενείς θα ειδοποιηθούν με email από την υπηρεσία.

Εκκρεμούν επίσης οι κληρονόμοι β' βαθμού, περί τις 5.781 περίπου, των οποίων τα στοιχεία θα χρειαστεί επίσης να καταχωρηθούν στα κατά τόπους τμήματα πληρωμών. Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν όλες όσες αιτήσεις δεν έχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή στις 10 Απριλίου 2021.

Επίσης η πληρωμή των αιτήσεων με διαθήκη, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου 2021, ενώ αύριο Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα δοθεί σε λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις εν λόγω αιτήσεις.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους, και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ