Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πληρωμές για αναδρομικά κληρονόμων: 10 Μαρτίου με τα οριστικά έγγραφα - 12 Απριλίου με δικαίωμα από διαθήκη

ATM / Πηγή: pixabay
ATM / Πηγή: pixabay

Στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και του Απριλίου θα καταβληθούν δύο ακόμα πληρωμές για την κατηγορία των αναδρομικών που αφορούν στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων.

  • Στις 10 Μαρτίου 2021, οπότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των κληρονόμων που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα είναι ανοιχτή έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Σημειώνεται πως η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή, εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

  • Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη. Ήδη από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, έχει δοθεί σε λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις αιτήσεις από διαθήκη.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 103.000 αιτήσεις συγγενών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν τα αναδρομικά των ανθρώπων που απώλεσαν, ενώ έχουν πληρωθεί 63.800 συγγενείς πρώτου βαθμού λαμβάνοντας συνολικά 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης, 30.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί, επειδή δεν είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις στους εν ζωή άμεσα δικαιούχους και οι συγγενείς θα ειδοποιηθούν με email από την υπηρεσία.

Εκκρεμούν επίσης οι κληρονόμοι β' βαθμού, περί τις 5.781 περίπου, των οποίων τα στοιχεία θα χρειαστεί επίσης να καταχωρηθούν στα κατά τόπους τμήματα πληρωμών. Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν όλες όσες αιτήσεις δεν έχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή στις 10 Απριλίου 2021.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους, και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ