Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά κληρονόμων: Τι ισχύει για την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου

Χρήματα / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Ενδεικτική είναι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου για την υποβολή δικαιολογητικών για τα αναδρομικά κληρονόμων και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή και μετά την ημερομηνία αυτή, εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και του Απριλίου θα καταβληθούν δύο ακόμα πληρωμές για την κατηγορία των αναδρομικών που αφορούν στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων.

Στις 10 Μαρτίου 2021, οπότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των κληρονόμων που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα είναι ανοιχτή έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη. Ήδη από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, έχει δοθεί σε λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις αιτήσεις από διαθήκη.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους, και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Εκκρεμούν επίσης οι κληρονόμοι β' βαθμού, περί τις 5.781 περίπου, των οποίων τα στοιχεία θα χρειαστεί επίσης να καταχωρηθούν στα κατά τόπους τμήματα πληρωμών. Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν όλες όσες αιτήσεις δεν έχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή στις 10 Απριλίου 2021.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ