Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αδ. Γεωργιάδης: Ερχεται αναλογικό «πέναλτι» για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Νομοσχέδιο, ρυθμίσεις του οποίου θα προβλέπουν τη μετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική, βάσει των ημερών απασχόλησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open TV.

Τώρα, ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. «Την εποχή Κατρούγκαλου είχε θεσπίσει όταν ένας συνταξιούχος εργαζόταν έπρεπε να του παρακρατείται το 60% της συντάξεως. Αυτό ήταν τιμωρητικό, δεν μπορούσε κανείς συνταξιούχος να εργαστεί και με αυτό τον τρόπο στην πραγματικότητα ενθάρρυναν τη μαύρη εργασία. Αυτό, ήρθε ο Βρούτσης και το έκανε 30%. Τώρα πιστεύω ότι είμαστε ώριμοι να πάμε στην επόμενη φάση και να θεσπίσουμε την αναλογική κράτηση. Δηλαδή, όχι δούλεψες μία ημέρα, σου πήραν 30%. Να υπάρχει μία αναλογικότητα ως προς την κράτηση», τόνισε.

«Θα διπλασιάσουμε το ποσό για το Σπίτι μου»

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Προχθές είχαμε τις πρώτες εκταμιεύσεις των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαθεσιμότητα στα σπίτια: «Το πρόγραμμα έχει ήδη εξαντληθεί και θα διπλασιάσουμε το ποσό», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: «Ο εργαζόμενος το έκανε για το πουρμπουάρ» - Τι είπε ο ιδιοκτήτης του beach bar στο OPEN

Εργασιακές συνθήκες

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Οταν πληροφορήθηκα το σχετικό βίντεο χθες το πρωί αμέσως ζήτησα από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει έλεγχο. Εγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που είδατε (σ.σ.: ο σερβιτόρος να περπατάει μέσα στο νερό) δεν υπάρχει δυστυχώς κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει. Εχουμε συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο για να δούμε πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους».

«Να πως, επίσης, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται ότι είχε την εύνοια του ίδιου του εργαζόμενου», τόνισε.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα