Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τσακλόγλου: Από το 2024 μαζί η έκδοση κύριας και επικουρικής σύνταξης

Τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις από το νέο έτος, διορθώνοντας τα «παράδοξα» που ίσχυαν σχετικά με τον συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών για την έκδοσή τους, ανέλυσε ο Πάνος Τσακλόγλου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Είναι αρκετά άτομα τα οποία μπορεί να δούλευαν στο δημόσιο και προηγουμένως να είχαν μία προϋπηρεσία η οποία να ήταν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες σε τομέα που δεν είχε επικουρική ασφάλιση. Όποτε βγαίνει κάποιος, για παράδειγμα, ακόμη και με 37 χρόνια ας πούμε και του λένε έχεις μόνο 35 επικουρική, πήγαινε στα 67. Αυτό είναι το πράγμα το οποίο θέλουμε να διορθώσουμε.(…) Ουσιαστικά αυτό το πράγμα που λέμε και ούτως η άλλως αυτό λογαριάζαμε να κάνουμε όταν είπαμε για την ενοποίηση των κανόνων, ότι ουσιαστικά θα παίρναμε τις προϋποθέσεις τις παλιές του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, δηλαδή βγάζεις κύρια σύνταξη, έχεις εισφορές επικουρικής ασφάλισης για περισσότερο από 15 χρόνια, την παίρνεις την σύνταξη αυτή» εξήγησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Τσακλόγλου.

«Μπορεί να μην είναι η ίδια ακριβώς στιγμή, αλλά πάντως άπαξ και πήρες την κύριά σου, δεν θα περιμένεις, για παράδειγμα, να πας στα 67 σου για να πάρεις την επικουρική σου σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες» προσέθεσε.

Ερωτηθείς από πότε θα ισχύσει αυτό, ο Υφυπουργός το προσδιόρισε στην αρχή της νέας χρονιάς, με επιφύλαξη.

«Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά συνήθως τα περισσότερα από τα μέτρα αυτά, επειδή θέλουν και την αντίστοιχη προσαρμογή στα συστήματα του ΕΦΚΑ, υποθέτω από την αρχή της νέας χρονιάς, αλλά εδώ με μια μικρή επιφύλαξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα