Νέα
  • ΓΔ: 916.38 -0.40%
  • Τζίρος: 25,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προκαταβολή σύνταξης: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα

ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ / Πηγή: Intime

Αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου θα ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, εν είδει υπεύθυνης δήλωσης, ώστε να λάβουν με διαδικασίες fast track την έναντι προκαταβολή της σύνταξής τους, που κυμαίνεται από 360 έως 384 ευρώ τον μήνα.

Οι πρώτες οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας θα δημοσιευθούν αύριο το πρωί, ωστόσο σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η υπεύθυνη δήλωση, ωστόσο, θα αρκεί για τη χορήγηση της έναντι προκαταβολής και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε όσους δηλαδή θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης από τώρα και στο εξής. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει η συνδρομή των προϋποθέσεων του χρόνου ασφάλισης από τα πληροφοριακά συστήματα του ΕΦΚΑ, θα αρκεί για τη χορήγηση της προκαταβολής η υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.

Διασταυρώσεις με τον φάκελο του ασφαλισμένου δεν θα γίνονται, αλλά θα χρησιμοποιούνται μόνο τα όποια ψηφιακά δεδομένα του ΕΦΚΑ για επιτάχυνση των διαδικασιών. Στόχος είναι η διαδικασία να «τρέξει» γρήγορα για τους σημερινούς εν αναμονή συνταξιούχους και τα ποσά των προκαταβολών μαζί με τα αναδρομικά τους να καταβληθούν πριν από το Πάσχα. Ο ίδιος στόχος έχει τεθεί και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους: fast track διαδικασίες και ταχεία καταβολή χρημάτων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ