Νέα
  • ΓΔ: 786.32 +0.84%
  • Τζίρος: 46,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Απεργούν οι εργαζόμενοι ως απάντηση στην ανάκληση των αδειών τους

ΕΦΚΑ / Πηγή: Intime
ΕΦΚΑ / Πηγή: Intime

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ ως απάντηση στην ανάκληση των εορταστικών αδειών τους από τον υπουργό Εργασίας προκήρυξε πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή Δεκεμβρίου.

«Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, ενώ γίνεται λόγος για τις «συνεχόμενες αυταρχικές, απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η ομοσπονδία των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ τονίζει ότι «ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και δεν μας μένει άλλος δρόμος, πέραν αυτού του αγώνα».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ προσθέτει:

«Ο κ. Χατζηδάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιδιώκει συνειδητά και με κάθε μέσο και τρόπο, να απαξιώσει τον φορέα, την εργασία μας αλλά και την ίδια την υπόστασή μας ως εργαζομένους. Σκοπός του, η αποδόμηση και η παράδοση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά κέντρα και σε «μπίζνες» που θα γίνουν με τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας, αλλά και από την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ.

Γι’ αυτό και σας καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, σεβόμενοι την τιμή και την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι, να ορθώσουμε ανάστημα σ’ αυτή την καταστροφική για την Κοινωνική Ασφάλιση πολιτική του κατ’ευφημισμόν Υπουργού Εργασίας, συμμετέχοντας δυναμικά στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία που κηρύσσουμε για την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ταυτόχρονα, σας καλούμε την ίδια μέρα στις 10:30, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, να δώσετε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα έχουμε στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα). Επιπρόσθετα, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβαθμίων μας Συλλόγων, να προχωρήσουν σε δράσεις που θα στοχεύουν στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αναδειχθούν οι σκοπιμότητες και οι πραγματικοί λόγοι για την απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Χατζηδάκη απέναντί μας, αλλά και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την πολιτική που εφαρμόζει.

Για το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, είναι θέμα αρχής αλλά και ύπαρξης η προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος. Γι’ αυτό, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απαντάμε στον υβριστή μας, με τη συμμετοχή μας στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία.»

48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:30 πμ, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση του υπουργείου για ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους 10 μέρες μετά, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΠΟΚΠ διεκδικεί «δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους φορείς κοινωνικής πολιτικής, κανονισμούς ασφάλισης, συντάξεων και παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων».

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, δηλώνει ότι στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα