Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τσακλόγλου: Πάνω από 140.000 οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΚΑ

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ΤΕΚΑ, του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, που απευθύνεται κυρίως στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και σταδιακά πρόκειται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη επικουρική ασφάλιση, ήταν μια απρόσμενη επιτυχία, τεραστίων διαστάσεων, τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου

Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, ανέμεναν να έχουν εγγραφεί στο Ταμείο 60-65.000 εργαζόμενοι μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και μέχρι τον Οκτώβριο οι εγεγραμμένοι ήταν ήδη 130.000 και με βάση τα πρώτα στοιχεία πλησιάζουν σήμερα τους 142.000.

Αναφερόμενος στις συνταξιοδοτήσεις ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι πλέον ο μέσος χρόνος απονομής της σύνταξης από τον ΕΦΚΑ είναι 60 ημέρες. 

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την αποδέσμευση της τελικής δόσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ Τσακλόγλου δήλωσε ότι την ανέμενε νωρίτερα, λίγο μετά το 2014 γιατί και τότε είχαν γυρίσει -όπως είπε - πολύ καλά τα πράγματα για την Ελλάδα. 

Καταφέραμε όμως να μπούμε στο τρίτο μνημόνιο και να παραταθεί τόσο πολύ αυτη η διαδικασία, πρόσθεσε ο κ Τσακλόγλου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα