Νέα
 • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
 • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΦΚΑ: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 120 και 72 δόσεις - Πότε ξεκινούν οι ρυθμίσεις χρεών

Ξεκινά η διαδικασία επανένταξης των οφειλετών του ΕΦΚΑ στις ρυθμίσεις των 120 και των 72 δόσεων, καθώς και στην ρύθμιση οφειλών για τα χρέη της πανδημίας (72 δόσεις για την COVID-19 περίοδο), καθώς το ΚΕΑΟ δημοσίευσε την διευκρινιστική εγκύκλιο μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι από 270.000 ασφαλισμένοι - οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έχουν χάσει την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 έχουν τώρα μια νέα ευκαιρία να επανενταχθούν, αναβιώνοντας τα ευεργετήματα της ρύθμισης. Οι αιτήσεις για την αναβίωση της ρύθμισης μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στα υποκαταστήματα του ΚΕΑΟ και του ΕΦΚΑ.

Όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν μόνο την επανένταξη στις 120 δόσεις ή τις 36 – 72 δόσεις του COVID και δεν έχουν φρέσκα χρέη από την περίοδο της ενεργειακής κρίσης να ρυθμίσουν, μπορούν να αναβιώσουν από σήμερα την ρύθμισή τους, με φυσική παρουσία όμως στα υποκαταστήματα του ΚΕΑΟ ή του ΕΦΚΑ. Προσοχή, η διαδικασία της επανένταξης δεν θα γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά θα πρέπει ο ασφαλισμένος να μεταβεί στο υποκατάστημα του ΚΕΑΟ ή του ΕΦΚΑ χωρίς δικαιολογητικά, αλλά με ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. ταυτότητα). Εκεί θα υποβάλλει την αίτηση για την επανένταξη. Για να καταστεί ενεργή η επανένταξη θα πρέπει να πληρώσει ποσό που αντιστοιχεί σε 2 δόσεις έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.

Εφόσον πληρώσει το ποσό θα επανεντάσσεται αυτόματα στην ρύθμιση. Δεν θα χρειάζεται να πληρώσει όλες τις οφειλόμενες δόσεις, δηλαδή όλο το απαιτητό ποσό, όπως συνέβαινε παλαιότερα. «Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες επανεντάξεις και το σημαντικό όφελος που καθιστά εύκολη την επανένταξη ακόμη και για όσους δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα», αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Όλες οι υπόλοιπες οφειλόμενες δόσεις θα εντάσσονται στο τέλος της ρύθμισης.

►Διαβάστε και: ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ: Πατάει γκάζι η παραγραφή οφειλών - Ποια χρέη διαγράφονται - Οδηγός

Οι προϋποθέσεις 

Προκειμένου να αναβιώσουν οι ρυθμίσεις βάσει των προαναφερόμενων διατάξεων θα πρέπει να συντρέχουν οι κάτωθι όροι και προϋποθέσεις: 

 • Απώλεια μέχρι την 01/02/2023. 
 • Υποβολή σχετικού αιτήματος από τον οφειλέτη στην αρμόδια για τη διαχείριση της οφειλής Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. έως 31/07/2023.
 • Καταβολή ποσού που αντιστοιχεί σε δύο μηνιαίες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης. Το ποσό αυτό καλύπτει τις παλαιότερες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης.
 • Σε περίπτωση που υπάρχουν και οφειλές που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην απολεσθείσα ρύθμιση, θα πρέπει να ενταχθούν σε πάγια ρύθμιση έως 31/07/2023, η οποία θα πρέπει να τηρείται.

Προσοχή, κατ' εξαίρεση ο οφειλέτης μπορεί να ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση άλλα χρέη (π.χ. μεταγενέστερα του 2018) ακόμη και εάν έχει χάσει πάγια ρύθμιση στο παρελθόν, κατά παρέκκλιση της διάταξης που ισχύει, η οποία απαγορεύει την υπαγωγή σε νέα ρύθμιση, αν ο οφειλέτης έχει ήδη χάσει μια. 

Υπάρχει ωστόσο μια εξαίρεση: Δεν είναι δυνατή η αναβίωση των ευνοϊκών ρυθμίσεων των 120 και των 72 δόσεων, αν μετά την απώλεια οι ενταχθείσες σε αυτές οφειλές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ή σε ειδική ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο διαδικασίας εξυγίανσης. 

►Διαβάστε και: Χρέη στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι ρυθμίσεις 120 και 72 δόσεων για παλιές και νέες οφειλές - Η διαδικασία και οι συνδυασμοί

Παραδείγματα

 • Οφειλέτης που είχε υπαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 την οποία απώλεσε και στη συνέχεια με αίτημα του εντάχθηκε στη ρύθμιση οφειλών ν. 4738/2020 (Εξωδικαστικός μηχανισμός) δε δύναται να αναβιώσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων. 
 • Οφειλέτης που είχε υπαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 την οποία απώλεσε και στη συνέχεια με αίτημα του εντάχθηκε στην πάγια ρύθμιση οφειλών δύναται κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης να επανενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019.

Διαδικασία

Μετά από την υποβολή σχετικού αιτήματος αναβίωσης της ρύθμισης από τον οφειλέτη προς την αρμόδια Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. θα πραγματοποιείται από την τελευταία έλεγχος και αφού διαπιστωθεί η συνδρομή των προϋποθέσεων θα υλοποιείται η επαναφορά της ρύθμισης. Οι παλαιότερες μη καταβληθείσες δόσεις της ρύθμισης, που απομένουν μετά την πληρωμή των απαιτούμενων δύο δόσεων για την αναβίωση αυτής, επιβαρύνονται με το ποσό του τόκου που αντιστοιχεί στην χρονική περίοδο από την απώλεια της αρχικής ρύθμισης έως την ημερομηνία αναβίωσης της ρύθμισης.

Με την αναβίωση της ρύθμισης οι προαναφερόμενες ανεξόφλητες δόσεις με τους αντίστοιχους τόκους, μεταφέρονται σε ίσο αριθμό δόσεων στο τέλος της ρύθμισης.

►Διαβάστε και: Κατώτατος μισθός: Στο ΦΕΚ η απόφαση - Αυξάνεται από την 1η Απριλίου στα 780 ευρώ

Για παράδειγμα:

 • Ασφαλισμένος που είχε ενταχθεί το 2019 στις 120 δόσεις και πλήρωνε την ελάχιστη δόση των 50 ευρώ το μήνα
 • Έχασε τη ρύθμισή του τον Ιούλιο του 2020
 • Χρωστάει 34 μήνες (μέχρι και τον Απρίλιο του 2023)
 • Πληρώνει 100 ευρώ (που αντιστοιχούν στις δόσεις Ιουλίου – Αυγούστου 2020) τις επόμενες ημέρες σε ένα κατάστημα του ΚΕΑΟ ή του ΕΦΚΑ, μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η σχετική εγκύκλιος
 • Επανεντάσσεται στην ρύθμιση και με την επανένταξη αναβιώνουν όλα τα ευεργετήματα, όπως για παράδειγμα η αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.
 • Οι υπόλοιπες δόσεις που χρωστά «κολλάνε» στο τέλος της ρύθμισης και αυτή επιμηκύνεται (για παράδειγμα αν χρωστά 12 δόσεις, πληρώνει 2 και οι υπόλοιπες 10 πάνε στο τέλος και επιμηκύνουν την ρύθμιση για 10 μήνες).
 • Η ρύθμιση αναβιώνει με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και με όλα τα ευεργετήματα που προβλέπονται στις διατάξεις της κάθε ρύθμισης για τον υπολειπόμενο αριθμό δόσεων.

Η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων

Σε δεύτερο χρόνο και εντός Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία για την ένταξη στην νέα ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων που θα αφορά στις οφειλές της ενεργειακής κρίσης, καθώς η ένταξη στη νέα ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που προετοιμάζεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο στόχος είναι η πλατφόρμα να λειτουργήσει πριν το Πάσχα. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Απριλίου.

Στη νέα ρύθμιση οφειλών εντάσσονται όσοι ασφαλισμένοι, οφειλέτες του ΕΦΚΑ δεν είχαν την 1η Νοεμβρίου του 2021 ληξιπρόθεσμα ή αρρύθμιστα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, αλλά δημιούργησαν μετά χρέη τα οποία είναι αρρύθμιστα ή ρυθμισμένα με την πάγια των 24 ή 48 δόσεων.

Παρόλα αυτά και προκειμένου να λειτουργήσει συνδυαστικά η επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις (120 και 72 δόσεις) με την νέα ρύθμιση για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης, θα υπάρχει ένα παράθυρο, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της διαδικασίας. Ειδικότερα, όσοι είχαν ενταχθεί στις 120 δόσεις και έχασαν την ρύθμιση πριν την 1η Νοεμβρίου του 2021 και άρα την κρίσιμη ημερομηνία (1/11/2021) είχαν ήδη χάσει την ρύθμιση των 120 δόσεων, θα μπορούν συνδυαστικά:

 • Να επανενταχθούν στις 120 δόσεις για τα χρέη μέχρι το 2019 και ταυτόχρονα
 • Να ρυθμίσουν τα νέα χρέη που προέκυψαν μετά τον Νοέμβριο του 2021 σε 36 – 72 δόσεις.

Δεν θα κόβονται, δηλαδή, αυτόματα από την νέα ρύθμιση, επειδή δεν φαίνονταν τον Νοέμβριο του 2021 ενήμεροι καθώς είχαν ήδη χάσει την 120άρα ρύθμιση. Θα επανεντάσσονται στις 120 και θα μπαίνουν και στην νέα των 72 δόσεων.

Το ίδιο θα ισχύει για όσους είχαν ενταχθεί στην COVID ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων και την έχασαν πριν τον Νοέμβριο του 2021, αν και η πλατφόρμα για την ένταξη στην COVID ρύθμιση άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, οπότε μέχρι τον Νοέμβριο δεν υπήρχαν απώλειες ρυθμίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, στην νέα ρύθμιση μπαίνουν οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021. Προσοχή, καθώς μπορούν να μεταπηδήσουν και όσοι έχουν ρυθμίσει ήδη σε 24 ή 48 δόσεις χρέη που δημιουργήθηκαν οφειλές μετά την 1η Νοεμβρίτου του 2021.

Η ένταξη στη νέα ρύθμιση θα γίνεται με ηλεκτρονική αίτηση η οποία θα υποβάλλεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος: 

Στη νέα ρύθμιση για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης:

Οφειλέτες που έχουν μόνο οφειλές περιόδων απασχόλησης από Σεπτέμβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2022 προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α)

Επίσης στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν έως τις 31/07/2023:

 • Οφειλέτες που εκτός από τις οφειλές 9/21-12/22, είχαν και προηγούμενες τις οποίες είχαν εντάξει σε ρύθμιση μέχρι την 01/11/2021.
 • Οφειλέτες που αναβίωσαν την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων, έχουν το δικαίωμα υπαγωγής των οφειλών περιόδων απασχόλησης από Σεπτέμβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2022 σε έως -72- δόσεις.
 • Οφειλέτες που αναβίωσαν την ευνοϊκή ρύθμιση των -72- δόσεων COVID και έχουν μόνο μεταγενέστερες οφειλές μπορούν να εντάξουν τις οφειλές 9/21-12/22 σε έως -72- δόσεις του νέου νόμου.
 • Οφειλέτες με πάγια ρύθμιση που περιλαμβάνει οφειλές περιόδων απασχόλησης από Σεπτέμβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2022 και τηρείται την 01/02/2023, μπορούν να εντάξουν τις οφειλές αυτές στη νέα ρύθμιση έως - 72- δόσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και μέχρι 31/07/2023, εφόσον υπάρχουν οφειλές εκτός ρύθμισης πρέπει παράλληλα να υπαχθούν σε πάγια ρύθμιση έως -24- δόσεων.
 • Η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών οφειλών αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης.

Όροι ρύθμισης

Οι οφειλές περιόδων απασχόλησης, Σεπτέμβριος 2021 έως Δεκέμβριο 2022 με τις τυχόν αναλογούσες σε αυτές προσαυξήσεις δύναται να εξοφληθούν σε έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, ως ακολούθως:

Η βασική οφειλή κεφαλαιοποιείται κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και από τον επόμενο μήνα από αυτόν της υπαγωγής η ρύθμιση επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο το ισχύον επιτόκιο πάγιας ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών. Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία υπαγωγής δεν υφίσταται περαιτέρω επιβάρυνση πρόσθετων τελών, προσαυξήσεων και τόκων λόγω μη εκπρόθεσμης καταβολής.

Το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές οφειλές, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριάντα ευρώ (30,00€).

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση έχουν δημιουργηθεί οι τύποι ρύθμισης 540 (παράλληλη πάγια) και 541 (ρύθμιση 72 δόσεων).

Υποβολή αίτησης / Αρμόδια όργανα

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.. Ειδικότερα, στους ήδη πιστοποιημένους χρήστες ή σε όσους εγγραφούν (πιστοποιηθούν) ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες παρέχεται, εκτός των άλλων, η δυνατότητα της ρύθμισης των οφειλών τους μέσω διαδικτύου. Περιπτώσεις που τυχόν εξαιρούνται από τη πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. η αίτηση, κατ' εξαίρεση, θα υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης πολιτών στον ιστότοπο του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης επιθυμεί παράλληλα με την εν λόγω ρύθμιση και την αναβίωση των ευνοϊκών ρυθμίσεων των 120 και 72 δόσεων COVID, η αίτηση θα υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο.

Ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό της πρώτης δόσης προκειμένου η ρύθμιση του να καταστεί ενεργή. Οι δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται με τη χρήση Ταυτότητας Οφειλέτη και, στις περιπτώσεις εξαίρεσης από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, στις αρμόδιες υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής. Στην περίπτωση υποβολής αίτησης σε υπηρεσία, η πρώτη δόση καταβάλλεται την ίδια ημέρα με την υποβολή της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα από τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.

Σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης ο οφειλέτης δύναται να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, χωρίς την επιβάρυνση επιτοκίου.

Η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που δεν καταβληθεί ποσό δόσεων που αντιστοιχεί σε δύο (2) δόσεις της ρύθμισης και στην περίπτωση μη καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών οφειλών.

Η απώλεια της ρύθμισης έχει ως αποτελέσματα:

 • την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης,
 • την κατάσταση ως απαιτητού του συνόλου του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων προσαυξήσεων και τόκων,
 • την επιδίωξη της είσπραξής της οφειλής με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Για τους οφειλέτες που εντάσσονται σε ρύθμιση σύμφωνα με τον παρόντα νόμο και τηρούν τους όρους της ρύθμισης:

→ αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη. Πιο συγκεκριμένα, για κατασχέσεις στα χέρια τρίτων που έχουν επιβληθεί έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση του παρόντος, το μέτρο της κατάσχεσης αίρεται με την υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση, κατόπιν σχετικού αιτήματος, και αποδιδόμενα ποσά από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος, λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη τρεχουσών δόσεων της ρύθμισης,

→ παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του οφειλέτη, κατά το άρθρο 1 του α.ν. 86/1967, και η σχετική δικογραφία τίθεται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Για την τυχόν απώλεια της ρύθμισης, ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης υποχρεούται να ενημερώσει αμελλητί, με σχετική βεβαίωση του χρόνου απώλειας της ρύθμισης και του υπολειπόμενου οφειλόμενου χρέους, τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος με πράξη του ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο και συνεχίζει την ποινική διαδικασία. Ο διανυθείς χρόνος από την παύση της ποινικής διαδικασίας μέχρι τον χρόνο απώλειας της ρύθμισης δεν υπολογίζεται στον χρόνο παραγραφής της πράξης, κατά παρέκκλιση των χρονικών περιορισμών του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019), περί αναστολής της παραγραφής. Σε περίπτωση ρύθμισης από οφειλέτη, που έχει απωλέσει ρύθμιση στο παρελθόν για την ίδια οφειλή, αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος του οφειλέτη, κατά το άρθρο 1 του α.ν. 86/1967, και αναστέλλεται η παραγραφή του ποινικού αδικήματος, κατά παρέκκλιση των χρονικών περιορισμών του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα,

→ αναστέλλεται η εκτέλεση ποινής που έχει επιβληθεί ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, αυτή διακόπτεται.

→ η παραγραφή των οφειλών, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, αναστέλλεται και δεν συμπληρώνεται πριν παρέλθει ένα (1) έτος από τη λήξη της ρύθμισης.

Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων του συγκεκριμένου διακανονισμού δύναται να χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας διμηνιαίας ισχύος σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Στις επιχειρήσεις της περ. ε' της παρ. 5 του άρθρου 8 του α.ν. 1846/1951 χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για την είσπραξη λογαριασμών δημοσίου έργου. Προϋπόθεση συνιστά η μη ύπαρξη τρεχουσών ή ληξιπρόθεσμων οφειλών για το συγκεκριμένο έργο. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας με παρακράτηση ποσού ίσου με το ύψος της οφειλής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα