Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Τι ώρα πιστώνεται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων το επίδομα των 100 - 200 ευρώ

Από το μεσημέρι και μετά, σήμερα 20 Δεκεμβρίου, έως το βράδυ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 100-200 ευρώ. Οι πληρωμές θα καθυστερήσουν λίγο, καθώς σήμερα το πρωί αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τη χορήγηση του επιδόματος σε εφαρμογή της διάταξης η οποία περιλαμβάνεται στο μίνι ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. 

Ετσι, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα από τα ΑΤΜ σήμερα το απόγευμα, αλλά από τα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν να εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση από αύριο Πέμπτη.

Εκτιμάται πως τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων σήμερα το απόγευμα, από τις 17:00 - 18:00 και μετά.  

Διαβάστε επίσης: Εκτακτα Δώρα Χριστουγέννων: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα για συνταξιούχους, μισθωτούς και δικαιούχους επιδομάτων - Ποιοι πάνε ταμείο για 700 εκατ. ευρώ

Οι δικαιούχοι και η κατανομή του επιδόματος

Οι δικαιούχοι του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, που δε δικαιούνται την αύξηση 3% στις συντάξεις τους επειδή διατηρούν προσωπική διαφορά ανέρχονται σε 730.550 ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 102.8 εκατομμύρια ευρώ. Προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι να έχουν προσωπική διαφορά από 10 ευρώ και πάνω και με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Ειδικότερα: 

Η κατανομή του επιδόματος στους δικαιούχους εμφανίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

ΑΤΜ / Πηγή: Intime
ΑΤΜ / Πηγή: Intime

Όσοι δεν έλαβαν τα 150 ευρώ

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ελάχιστοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έλαβαν τη Δευτέρα την οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων ύψους 150 ευρώ καθώς δεν είχαν τις προϋποθέσεις.  

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί-μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού:

  • Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης → Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023 (Άρθρο 118 του Ν 5072/2023).

https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php).

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις: Ψαλίδι στις αυξήσεις από την ΕΑΣ - Ποιοι χάνουν στο νήμα το 3%

Η διαδικασία

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν  το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα.

Νέα πληρωμή συντάξεων

  • Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου πρόκειται να καταβληθούν οι αυξημένες κατά 3% κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Στις παραπάνω πληρωμές θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις 15.000 συνταξιούχοι οι οποίοι εκ παραδρομής είχαν λάβει μικρότερο ποσό κατά την προηγούμενη καταβολή των αυξήσεων 7,75%.

Στις 22 του μηνός θα δοθούν τα προσαυξημένα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ προς τους ευάλωτους πολίτες. Συνολικά, 975.087 δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών 100 ή 200 ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ