Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερευνα: Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ελληνες από την ταχύτητα του Διαδικτύου;

 Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Ικανοποιημένοι από την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι, σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ. Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών της χώρας (65%) δηλώνουν είτε «απόλυτα ικανοποιημένοι» (20%), είτε «αρκετά ικανοποιημένοι» (45%) από τις ταχύτητες download του Διαδικτύου στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την ταχύτητα σύνδεσης upload, το 18% και το 45% αντίστοιχα δηλώνουν από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένοι. Στην Ευρώπη, η εικόνα είναι ακόμη πιο θετική με την πλειονότητα των Ευρωπαίων, 81%, να δηλώνουν ικανοποιημένοι με την ποιότητα της ταχύτητας λήψης της σύνδεσης στο Διαδίκτυο και 82% με την ταχύτητα upload. Όσοι ζουν σε αγροτικά χωριά είναι λιγότερο ικανοποιημένοι, ιδίως το 77% των ερωτηθέντων.

Ένας από τους πονοκεφάλους για τους πελάτες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, είναι ο υψηλός αριθμός δαπανηρών δόλιες κλήσεων ή SMS, που λαμβάνουν. Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η ειδική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, το 13% των Ευρωπαίων έχει γίνει στόχος ανεπιθύμητων τηλεφωνικών κλήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, που αποτυπώνει τη σχέση των Ευρωπαίων με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το 12% των Ευρωπαίων έλαβε ανεπιθύμητα SMS, ενώ κλήσεις και SMS επέφεραν στους καταναλωτές επιπλέον χρεώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό των πολιτών που δέχθηκαν ανεπιθύμητες κλήσεις και SMS φτάνει το 38%.

Αλλαγή παρόχου

Η έρευνα ρώτησε, επίσης, τους Ευρωπαίους για τις συνδρομές τους στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Διαπίστωσε ότι, παρ’ όλο που οι απαιτήσεις συνδεσιμότητας ήταν υψηλές λόγω της τηλεργασίας, της διαδικτυακής εκπαίδευσης και των online υπηρεσιών ψυχαγωγίας, λίγοι Ευρωπαίοι έκαναν αλλαγές στις συνδρομές τους στο Διαδίκτυο. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των Ευρωπαίων άλλαξε πάροχο στο Διαδίκτυο λόγω της πανδημίας.

Η Ελλάδα, πάντως, είχε την τρίτη υψηλότερη επίδοση μεταξύ των κρατών-μελών στην αλλαγή παρόχου στη διάρκεια της πανδημίας, με το 16% να απαντά ότι το έκανε.

Περιβαλλοντικές επιδόσεις

Στο μεταξύ, η έρευνα ρώτησε τους Ευρωπαίους για την επίδραση, που θα έχουν οι πληροφορίες σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στις επιλογές τους. Το 40% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι η επιλογή του παρόχου θα επηρεαστεί από το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 σε 27 κράτη - μέλη και με τη συμμετοχή 27.213 πολιτών της Ε.Ε.
Με πληροφορίες από ΣΕΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ