Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιτυχής η αποστολή του κινεζικού Chang’e 5 στη Σελήνη

Στιγμιότυπο την εκτόξευση του κινεζικού σκάφους / Πηγή: ΑΠΕ
Στιγμιότυπο από την εκτόξευση του κινεζικού σκάφους / Πηγή: ΑΠΕ

Επιστροφή στη Γη για το κινέζικο διαστημικό σκάφος  Chang’e 5, μετά την επιτυχημένη προσελήνωσή του στο δορυφόρο του πλανήτη μας την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με την δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV το ρομποτικό σκάφος, είναι η πρώτη απόπειρα της Κίνας να μεταφέρει στη Γη δείγματα από την επιφάνεια της Σελήνης. 

Η άκατος που μεταφέρει τα δείγματα ενεργοποίησε έναν κινητήρα ισχύος 3.000 τόνων για να τεθεί σε τροχιά, μετά από πτήση έξι λεπτών. Η Κίνα γίνεται η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην ΕΣΣΔ, που αποκτά σεληνιακό υλικό

Η τελευταία τέτοια επιτυχημένη αποστολή πραγματοποιήθηκε το 1976 από την ΕΣΣΔ, με το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Luna 24

Η αποστολή του Chang'e 5 σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στο κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο κατέγραψε μια μεγάλη επιτυχία το 2019, όταν για πρώτη φορά στα χρονικά διαστημικό σκάφος προσσεληνώθηκε στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα