Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

WhatsApp: Καθυστερεί τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μετά τις αντιδράσεις

WhatsApp / Πηγή: AP
WhatsApp / Πηγή: AP

Οι αμφιλεγόμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου που είχε ανακοινώσει το WhatsApp θα καθυστερήσουν να εφαρμοστούν, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των χρηστών, που έφτασαν ακόμη και σε μαζικές απεγκαταστάσεις και «στροφή» σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Οι νέες αλλαγές δεν θα τεθούν σε εφαρμογή πριν από τις 15 Μαΐου, αντί της 8ης Φεβρουαρίου που προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 

Επισήμως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να δώσει χρόνο στους χρήστες να «κατανοήσουν» τις αλλαγές, ενώ απέδωσε την αναστάτωση που προκλήθηκε σε «παραπληροφόρηση».

►Οι χρήστες εγκαταλείπουν το WhatsApp, ψηφίζουν Telegram και Signal

Είναι γεγονός ότι οι χρήστες εξαγριώθηκαν μετά τη φημολογία ότι το WhatsApp θα δώσει στο Facebook πρόσβαση σε μηνύματα και λίστες επαφών, κάτι που και οι δύο πλευρές αρνούνται. 

Η μεγάλη δημοφιλία του WhatsApp αποδίδεται στην κρυπτογράφηση της όλης διαδικασίας, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να «διαβάσουν» τα μηνύματα που ανταλλάσσουν, τα οποία δεν αποθηκεύονται σε servers του «μητρικού» Facebook.

Η φημολογία γύρω από τη νέα πολιτική απορρήτου, σε συνδυασμό με «τσουνάμι» αναρτήσεων στα social, έστρεψε χιλιάδες χρήστες σε άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το Signal που την Παρασκευή κατέρρευσε επί ώρες υπό το βάρος μαζικών εγγραφών νέων χρηστών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα