Νέα
  • ΓΔ: 1483.61 +0.08%
  • Τζίρος: 42,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WhatsApp: Χάνει χρήστες και στην Ελλάδα - Ραγδαία αύξηση για Viber, Signal, Telegram

WhatsApp / Πηγή: Pixabay
WhatsApp / Πηγή: Pixabay

Το παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων που ακολούθησε την ανακοίνωση του WhatsApp πριν από μερικές μέρες, ότι προχωρά σε νέα πολιτική απορρήτου συμπαρέσυρε και την Ελλάδα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Sensor Tower.

Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των εφαρμογών (και μέσω AppStore και μέσω Play) με τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα, πρώτο με διαφορά κατατάσσεται το Viber.

Ακολουθεί τo Signal με ρεκόρ νέων downloads μέσα στον Ιανουάριο (1.650%) και το Telegram (+180%).

To WhatsApp κατατάσσεται τελευταίο.

Όπως δείχνει η τάση, και στην Ελλάδα οι χρήστες έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους με την ανακοίνωση του WhatsApp που πριν από μερικές μέρες είχε γνωστοποιήσει πως προχωρά σε νέα πολιτική απορρήτου από τις 8 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι αντιδράσεις οδήγησαν σε άτακτη υποχώρηση τη Facebook στην οποία ανήκει η εφαρμογή, και ανέβαλε το πλάνο για τον ερχόμενο Μάιο. Το κακό βέβαια, έχει ήδη γίνει για την πάλαι ποτέ μονοπωλιακή σχεδόν εφαρμογή ανταλλαγής ιδιωτικών μηνυμάτων. Οι χρήστες θεωρούν πως οι νέοι όροι χρήσης του app θα λειτουργήσουν ως «Δούρειος Ίππος» για διαμοιρασμό των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του με το Facebook.

Την ίδια ώρα η Facebook Inc εξακολουθεί να επιμένει πως η νέα πολιτική απορρήτου θα εφαρμοστεί στις 15 Μαΐου και πως απλά αναβλήθηκε ώστε οι χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο να κατανοήσουν τις αλλαγές.

Η ανακοίνωση απλώς προκάλεσε ανά τον κόσμο περισσότερες απεγκαταστάσεις του WhatsApp από τις συσκευές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα