Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακό πορτοφόλι: Εξι στους 10 πολίτες θα το χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους έως το 2026

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσονται παγκοσμίως τα ψηφιακά πορτοφόλια. Υπολογίζεται ότι έως το 2026, περισσότερα από 5,2 δισ. άνθρωποι θα κάνουν χρήση ψηφιακών πορτοφολιών, από 3,4 δισ. χρήστες σήμερα.

Πρακτικά, μεταξύ 2022 και 2026, οι χρήστες digital wallets θα αυξηθούν ποσοστιαία κατά 53%. Πρακτικά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2026 θα χρησιμοποιεί τα λεγόμενα digital wallets.

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research προβλέπει ότι ευεργετικά για τη χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών θα λειτουργήσει η σταδιακή εισαγωγή στην αγορά των λεγόμενων “υπερεφαρμογών” (Superapps). Πρόκειται για εφαρμογές πολλαπλών χρήσεων, που μπορούν να ενσωματώσουν ψηφιακές πληρωμές μαζί με άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πλούτου και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη (Digital Wallets: Market Forecasts, Key Opportunities and Vendor Analysis 2022-2026), οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού είναι αυτές που θα βιώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη στη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών.

Ειδικότερα, η μελέτη προσδιορίζει τρεις χώρες στην Ασία – Ειρηνικό, που προετοιμάζονται για ταχεία ανάπτυξη των digital wallets τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Η ίδια μελέτη προβλέπει ότι η υιοθέτηση των ψηφιακών πορτοφολιών θα πλησιάσει το 75% του πληθυσμού σε καθεμία από αυτές τις χώρες έως το 2026.

Αυτές οι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ευκαιρία για τους προμηθευτές ψηφιακών πορτοφολιών. Ωστόσο, οι πάροχοι θα πρέπει να εργαστούν έξυπνα για να μεγιστοποιήσουν τη θέση τους. Ένα άκρως ανταγωνιστικό τοπίο σε επίπεδο ψηφιακών πορτοφολιών σημαίνει ότι οι πάροχοι πρέπει να διαφοροποιηθούν, ενσωματώνοντας αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις δαπάνες και να εισάγουν νέες υπηρεσίες, όπως η διαχείριση πλούτου, για να προσθέσουν αξία στις υπηρεσίες τους.

Πληρωμές με κωδικούς QR

Η έρευνα αναδεικνύει τις πληρωμές με κωδικό QR ως τον πιο δημοφιλή τύπο συναλλαγής ψηφιακού πορτοφολιού το 2026. φτάνοντας τα 380 δισ. συναλλαγές παγκοσμίως και αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% όλων των συναλλαγών κατ' όγκο.

Ωστόσο, καθώς η χρήση σε αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, φτάνει στο αποκορύφωμά της, οι πωλητές πρέπει να καινοτομήσουν, για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί εισερχόμενοι σε νέες γεωγραφικές αγορές.

Ως εκ τούτου, η έρευνα συνιστά στους προμηθευτές πληρωμής κωδικών QR να ενσωματώνουν εξατομικευμένες δυνατότητες μάρκετινγκ, για να ενθαρρύνουν την αποδοχή του εμπόρου, κάτι που θα είναι κρίσιμο για την προώθηση της υιοθέτησης.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές βρίσκονται πολύ κοντά στη νοοτροπία των digital wallets: το 48% των Ευρωπαίων e-shoppers επιλέγει να χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια κατά τις ηλεκτρονικές αγορές.

Για του λόγου το αληθές, τα τελευταία 3 χρόνια, η συνολική αξία των ευρωπαϊκών ψηφιακών και mobile πληρωμών έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%. Επίσης, ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που χρησιμοποιούν μεθόδους άνευ μετρητών προβλέπεται να ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια έως το 2026. “Έτσι, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ο πιο βολικός τρόπος πληρωμής του e-shopping, τα ψηφιακά πορτοφόλια γίνονται η φυσική επιλογή”, αναφέρει έρευνα της PayPal.

Στην Ευρώπη, προ πανδημίας, οι πληρωμές ηλεκτρονικού εμπορίου με τη χρήση αυτής της μεθόδου έχουν φτάσει σε υψηλό μερίδιο αγοράς της τάξης του 26,4%, καθιστώντας τις μάλιστα τον πλέον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα