Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Clubhouse: Ποια είναι η εφαρμογή που εκτόξευσε ο Ελον Μασκ

Πηγή: Clubhouse

Ο Ελον Μασκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας σύγχρονος Μίδας, καθώς ότι «αγγίζει» εκτοξεύει την αξία του. Τελευταίο παράδειγμα αποτελούν οι GameStop, Etsy και Signal Advance, όπου είδαν τις μετοχές τους να φτάνουν σε νέα υψηλά, χάρη σε ένα Tweet του Μασκ.

Bitcoin: Ενα tweet του Μασκ έφερε ράλι στα 38.000 δολάρια

Αυτή τη φορά ο διάσημος επιχειρηματίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια νέα εφαρμογή της Σίλικον Βάλεϊ, το Clubhouse, ένα «audio-based social media app». Μια εφαρμογή δηλαδή, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, μόνο μέσω της φωνής τους. Μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε chat rooms με διαφορετικές θεματολογίες είτε ως ακροατές είτε ως ομιλητές.

Η Vogue παρομοίωσε την εν λόγω εφαρμογή με ένα podcast και ένα πάνελ συζητήσεων ταυτόχρονα.

Σημειώνεται πως το Clubhouse χρησιμοποιούν αρκετοί διάσημοι όπως η Οπρα και ο Drake, ενώ για να μπορέσει κάποιος να μπει στην εφαρμογή πρέπει να προσκληθεί από ένα μέλος.

Πηγή: Clubhouse

Ο Μασκ «έσπασε» το όριο του Clubhouse

Από μία τέτοια elite εφαρμογή δεν θα μπορούσε να λείπει ο ιδρυτής της Tesla, ο οποίος με μία μόλις «ομιλία» του, συμπλήρωσε το όριο των χρηστών που δέχεται η εφαρμογή σε κάθε chat room (5.000 μοναδικοί χρήστες). Παράλληλα αρκετοί δημοσιογράφοι μετέδιδαν live την ομιλία του στην πλατφόρμα του Youtube.

►Ελον Μασκ: Το αδύναμο παιδί που μεταμορφώθηκε στον σημερινό μεγιστάνα

Μεταξύ άλλων ο ιδρυτής της Tesla μίλησε για την πιθανή μελλοντική μετάβαση στον πλανήτη Αρη, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα», ενώ ερωτηθείς για τους εξωγήινους, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ύπαρξη τους».

Κατηγορίες για σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές

Το Clubhouse δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, από τους Paul Davison και Rohan Seth, ενώ σύμφωνα με το CNBC, η αξία του τότε, έφτανε κοντά στα 100 εκατ. δολάρια παρόλο που μετρούσε μόλις 1.500 χρήστες.

Φυσικά, όπως κάθε social media, έτσι και το Clubhouse, αντιμετωπίζει σημαντικό θέμα με τη διαχείριση του περιεχομένου, καθώς, αρκετοί από τους χρήστες  το κατηγορούν ότι δεν έχει λάβει μέτρα ώστε να προστατέψει τα μέλη του από ενοχλητικές συμπεριφορές.

Μάλιστα, το Δεκέμβριο, το Vanity Fair ανέφερε ότι «η φύση της εφαρμογής δίνει έδαφος στους πιο ισχυρούς να φλερτάρουν με το μισογυνισμό και το ρατσισμό», κάτι το οποίο η εφαρμογή αρνήθηκε, καθώς, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί της, οι όροι χρήσης δεν επιτρέπουν τα παραπάνω, ενώ υπάρχει διαρκής έλεγχος για συμπεριφορές που παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα