Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Ο προμηθευτής στην Κίνα που κερδίζει το συμβόλαιο για την παραγωγή πολυτελών iPhone

Πηγή: AP

Οι μετοχές της Luxshare Precision Industry, ένας από τους κατασκευαστές που έχει σύμβαση με την Apple στην Κίνα, σημείωσαν άνοδο άνω του 3% στις ασιατικές αγορές, μετά τη δημοσίευση των Financial Times ότι η προμηθεύτρια εταιρεία πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο για την παραγωγή premium iPhone.

Η κίνηση έρχεται μετά την ανταγωνίστρια κατασκευάστρια Foxconn, που πριν από έναν μήνα διέκοψε τις γραμμές παραγωγής στο Zhengzhou έπειτα από διαμαρτυρίες για τα αυστηρά μέτρα της Κίνας κατά της Covid-19. 

Διαβάστε επίσης - Apple: Κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία - Νέο sell off της μετοχής

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Luxshare από τον Νοέμβριο έχει παράγει «μικρές ποσότητες» του iPhone 14 Pro Max για να αναπληρώσει τη χαμένη παραγωγή της Foxconn.

Πηγή: CNBC

Η άνοδος της μετοχής της Luxshare σήμερα έρχεται μετά την πτώση σχεδόν 10% την Τετάρτη. Αυτή η πτώση ήρθε έπειτα από μια αναφορά ότι η Apple ζήτησε από πολλούς προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τα προϊόντα της – συμπεριλαμβανομένων των AirPods, του Apple Watch και των MacBook για το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Οι κίνδυνοι γύρω από την Κίνα έχουν προκαλέσει αναταραχή στους επενδυτές όσον αφορά τους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Apple, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας έπεσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κάτω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της έφτασαν σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

Η Luxshare ιδρύθηκε το 2004 και έγινε προμηθευτής της Apple το 2011.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα