Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Netflix: Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης; Ερχεται επιπλέον κόστος που φθάνει το 50% της συνδρομής

Πηγή: AP

Το Netflix επέκτεινε τους περιορισμούς όσον αφορά στην κοινή χρήση κωδικών σε άλλες τέσσερις χώρες, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αποκτήσει νέους συνδρομητές. Μάλιστα, σχεδιασμός της εταιρείας είναι να θέσει σε εφαρμογή τους νέους κανόνες «ευρύτερα» μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. 

Η εταιρεία ζητά πλέον από τους χρήστες στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία να πληρώσουν επιπλέον εάν θέλουν να μοιραστούν έναν λογαριασμό με κάποιον που μένει εκτός του σπιτιού τους. Το κόστος προσθήκης νέου «υπο-λογαριασμού» διαφέρει ανά χώρα: οι Πορτογάλοι συνδρομητές πρέπει να πληρώνουν 3,99 € τον μήνα, ενώ οι Ισπανοί 5,99 € /μήνα.

Οι συνδρομητές στα προγράμματα Standard και Premium του Netflix μπορούν να προσθέσουν έναν ή δύο δευτερεύοντες λογαριασμούς, αντίστοιχα. Όσοι ανήκουν στη βασική συνδρομή της εταιρείας δεν μπορούν να προσθέσουν νέο μέλος.

Οι νέες χρεώσεις αυξάνουν σημαντικά το κόστος μια συνδρομής Netflix σε αυτές τις χώρες. Για παράδειγμα, ένα βασικό πρόγραμμα στον Καναδά κοστίζει 16,49$ /μήνα. Η προσθήκη ενός επιπλέον μέλους θα κοστίσει επιπλέον 7,99 $ Καναδά, αυξάνοντας το συνολικό κόστος σχεδόν κατά 50%.

Το Netflix ορίζει το νοικοκυριό ως «άτομα που ζουν στην ίδια τοποθεσία με τον κάτοχο του λογαριασμού».

Γιατί σταματά την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης

Η εταιρεία εκτιμά ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως διατηρούν κοινό λογαριασμό. Σε επιστολή της προς τους μετόχους, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί με τη δωρεάν χρήση ενός λογαριασμού «υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix».

Διαβάστε επίσης - Netflix: Προσλαμβάνει αεροσυνοδό με 385.000 δολ. τον χρόνο, μετά τις εκατοντάδες απολύσεις

Το Netflix από τον περασμένο Μάρτιο δοκιμάζει τρόπους για να αποθαρρύνει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, σε ορισμένες από τις αγορές της στη Λατινική Αμερική. Το μοντέλο που προτάθηκε την Τετάρτη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο Περού, τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα.

Η εταιρεία κατέγραψε απώλεια 1,2 εκατομμυρίων συνδρομητών το πρώτο εξάμηνο του 2022, γεγονός που την ώθησε να επιταχύνει την καταστολή της κοινής χρήσης λογαριασμών. Επίσης, το Netflix ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μια νέα συνδρομή, με διαφημίσεις, σε χαμηλότερη τιμή.

Οι αριθμοί των συνδρομητών της εταιρείας έχουν ανακάμψει έκτοτε, με το Netflix να προσθέτει 10,1 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Ευρύτερη» εφαρμογή των νέων κανόνων έως τον Μάρτιο

Στην επιστολή προς τους μετόχους του, το Netflix ανέφερε ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα κατά της κοινής χρήσης ευρύτερα το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα νέα μέτρα μπορεί να οδηγήσει ένα μέρος των συνδρομητών σε ακύρωση της συνδρομής, αλλά θα βελτιώσουν τα συνολικά έσοδα καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες που είχαν δωρεάν λογαριασμούς γίνονται νέοι συνδρομητές.

Με πληροφορίες από Fortune.com

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ