Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft: Προχωρά σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας, επιπλέον των 10.000 απολύσεων

Πηγή: AP

H Microsoft επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι καταργεί επιπλέον θέσεις εργασίας, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού έτους 2024.

Οι περικοπές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο και είχαν ως αποτέλεσμα 10.000 απολύσεις.
Amazon, Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης μειώσει το προσωπικό τουςφέτος, αφού είχαν προχωρήσει σε μαζικές και αθρόες προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια  προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η Microsoft έχει δηλώσει ότι οι πελάτες αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στο λογαριασμό τους για το cloud computing.

Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των νέων απολύσεων. Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella εξέδωσε ένα υπόμνημα, αναφέροντας ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε σημαντικές αλλαγές στη διάρθρωσή της.

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα περικόψει 276 θέσεις εργασίας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Μάλιστα, πωλητές και στελέχη δημοσίευσαν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης γνωστοποιώντας ότι έχασαν τη δουλειά τους.

«Οι προσαρμογές του οργανισμού και του εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητο και τακτικό μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας», ανέφερε σε email ο εκπρόσωπος. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας», τόνισε.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα