Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

X - Twitter: Βουτιά στην αξία του από τότε που το αγόρασε ο Μασκ - Δεν αξίζει ούτε 1/3 από τα 44 δισ. που πλήρωσε

Λιγότερο από το 1/3 της τιμής (44 δισ.) που πλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ για το αγοράσει, αξίζει πλέον η πλατφόρμα «X», το πρώην Twitter Inc., όπως ανέφερε το Axios, επικαλούμενο τις αποκαλύψεις της Fidelity. Οι πωλήσεις διαφημίσεων κατέρρευσαν το 2023, καθώς ο Μασκ προχώρησε μια σειρά από αλλαγές

Η επενδυτική εταιρεία, η οποία βοήθησε τον Mασκ να ολοκληρώσει την αγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μείωσε κατά επιπλέον 11% την αξία της συμμετοχής της στο «X» από τα τέλη Νοεμβρίου, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο την τελευταία ενημέρωση χαρτοφυλακίου για το Blue Chip Growth Fund της Fidelity. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά μειώσεων από τη Fidelity, αφού η το «X» δυσκολεύτηκε να κερδίσει πίσω τους διαφημιστές το 2023.

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 ακολουθήθηκε από έναν καταιγισμό απότομων αλλαγών, από δραστικές απολύσεις και κλείσιμο διεθνών γραφείων μέχρι την ανατροπή των πολιτικών συγκράτησης και του συστήματος επαλήθευσης της πλατφόρμας. Η αναστάτωση απομάκρυνε τους διαφημιστές και τα έσοδα του 2023 από τις πωλήσεις διαφημίσεων εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ κάτω από τον προηγούμενο ρυθμό του περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ανά τρίμηνο, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ είπε περίφημα στους διαφημιστές που εγκατέλειψαν το «X» λόγω της υποστήριξης μιας αντισημιτικής ανάρτησης που έκανε, ότι μπορούν να «πάνε να γ@μ...».  Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ο Mασκ συμφώνησε με μια ανάρτηση που έλεγε ότι οι Εβραίοι έχουν «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς. Το μήνυμα αυτό έχει έκτοτε προκαλέσει επικρίσεις από τον Λευκό Οίκο καθώς και από αρκετούς επενδυτές της Tesla Inc. Μεγάλες εταιρείες που ξοδεύουν χρήματα, όπως η Walt Disney Co. και η Apple Inc. αποστασιοποιήθηκαν από την πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα