Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

NFT: Σε δημοπρασία το πρώτο tweet - Στα 2,5 εκατ. δολάρια η υψηλότερη προσφορά

Twitter / Πηγή: AP
Twitter / Πηγή: AP

Το πρώτο μήνυμα στο Twitter εστάλη στις 21 Μαρτίου 2006 από τον ίδιο το συνιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της δημοφιλούς σήμερα υπηρεσίας, Τζακ Ντόρσεϊ. Εκτοτε, το Twitter άλλαξε για μία ακόμη φορά τον τρόπο επικοινωνίας και εκείνο το tweet θεωρείται πλέον ιστορικό. Τόσο, ώστε να έχει μετατραπεί σε NFT (non-fungible token, ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο) που δημοπρατείται στην πλατφόρμα Valuables.

Η δημοπρασία αναμένεται να λήξει στις 21 Μαρτίου και η υψηλότερη μέχρι σήμερα προσφορά φτάνει τα 2,5 εκατ. δολάρια. Πίσω από την προσφορά βρίσκεται ο Μαλαίσιος επιχειρηματίας Σίνα Εστάβι, διευθύνων σύμβουλος της Bridge Oracle και της blockchain πλατφόρμας χρηματιστηριακών διαπραγματεύσεων Cryptoland.

Ο Ντόρσεϊ έχει δηλώσει ότι μετά τη λήξη της δημοπρασίας θα μετατρέψει το ποσό που θα συγκεντρωθεί σε Bitcoin, δωρίζοντάς το σε φιλανθρωπίες.

Η νέα φρενίτιδα των NFT

Τα NFTs έχουν συνεπάρει τον κόσμο της τεχνολογίας, που τα καταχωρεί ως συλλεκτικά crypto-έργα, ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία».

Τον Φεβρουάριο, ο διεθνής κολοσσός δημοπρασιών Christie’s εγκαινίασε δημοπρασία ενός μόνον έργου τέχνης, ενός blockchain έργου τέχνης του καλλιτέχνη Beeple (κατά κόσμον, Mike Winkleman) η οποία ολοκληρώθηκε στις 11 του μηνός.

►NFT: Πώς ένα δωρεάν κλιπ 10 δευτερολέπτων έφτασε να πωλείται 6,6 εκατ. δολάρια

Ο καλλιτέχνης Chris Torres δημιούργησε ένα NFT με τη μορφή του δημοφιλούς GIF Nyan Cat, το οποίο πωλήθηκε στην πλατφόρμα Foundation αντί 561.000 δολαρίων ενώ η αρχική προφορά ήταν μόλις 5.000 δολάρια. Το UCCA Center for Contemporary Art του Πεκίνου ανακοίνωσε show έργων crypto-τέχνης, στο οποίο συμμετέχουν γνωστά ονόματα όπως οι καλλιτέχνες Beeple, DJ Deadmaus και Fewocious.

Αυτόν τον μήνα η Καναδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Grimes, σύζυγος του Έλον Μασκ, πώλησε σειρά έργων της σε μορφή NFT και έγινε κατά 5,8 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη.

Τέλος, μια ομάδα χρηματιστηριακών διαπραγματευτών πυρπόλησαν μπροστά σε κάμερα έργο του Banksy αξίας 95.000 δολαρίων –το «Morons (White)», έργο του 2006– και μετέτρεψαν την πράξη αυτή σε έργο NFT.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα