Νέα
  • ΓΔ: 897.89 +0.30%
  • Τζίρος: 28,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Πάνω από 10.000 τουρίστες φτάνουν από σήμερα στην Κρήτη

Πηγή: Eurokinisi

Πάνω από 10.000 τουρίστες από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ελβετία, τη Γαλλία και το Βέλγιο θα φτάσουν στην Κρήτη μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού,  η Κρήτη επιβεβαιώνει ότι είναι ανάμεσα στα πιο ισχυρά χαρτιά του ελληνικού τουρισμού με την πρώτη πτήση τσάρτερ με 183 επιβάτες από το Αννόβερο να έχει φτάσει ήδη στο νησί.

Άλλες 14 πτήσεις αναμένεται να προσγειωθούν σήμερα ενώ αναμένονται και τα δύο πρώτα κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στα λιμάνια. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη, μέχρι αυτή την ώρα έχει ανοίξει ένα ποσοστό 10-15% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου.

Στο Λασίθι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Βαρκαράκη, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ανοίξει τις πύλες τους όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες. «Γίνεται μια προσπάθεια, μέσω μιας σειράς από διαφημιστικές καμπάνιες σε χώρες της Ε.Ε., να παραμείνει για τουρισμό στις χώρες αυτές ο κόσμος που θα ήθελε να ταξιδέψει. Δε γνωρίζω πόση απήχηση θα έχει αυτό, αλλά εκτιμώ ότι ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μας επισκεπτών θα έρθουν και φέτος στην Κρήτη» σημείωσε ο κ. Βαρκαράκης.

Δυναμικά ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού και η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο. Στις 9 το πρωί αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο «Main Siff 5» με 950 επιβάτες.«Αν γίνουν όλες οι κρουαζιέρες που έχουν κλειστεί έως σήμερα και δεν υπάρξουν ακυρώσεις, νομίζω θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη διατήρηση ενός 50-60% της κίνησης του 2019» είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΛΗ, Γιάννης Βαρδαβάς, που πρόσθεσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα φτάσουν πέντε κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ