Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Reuters: Αφιέρωμα στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στην Κέρκυρα τη φετινή σεζόν

Το Cosa Luminosa στο λιμάνι της Τεργέστης
Το Cosa Luminosa στο λιμάνι της Τεργέστης / Πηγή: YouTube

Aρθρο για την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της νέας σεζόν στην Κέρκυρα δημοσίευσε το Reuters, αναφέροντας ότι «στο ελληνικό νησί ελπίζουν ότι οι πολυαναμενόμενοι τουρίστες θα βοηθήσουν στο να ανακτηθούν κάποιες από τις μεγάλες απώλειες του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που δημοσιεύει και φωτογραφίες από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο Νησί των Φαιάκων, οι Αρχές του λιμανιού της Κέρκυρας δήλωσαν ότι περίπου 600 τουρίστες από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία επιβιβάστηκαν στο Costa Luminosa, το οποίο διαχειρίζεται η Costa Cruises της Ιταλίας, και ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται στο λιμάνι.

«Δεν είσαι πλέον φυλακή»

Κάποιοι εκ των επιβατών εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους που μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά. «Πρόκειται για την ελευθερία, απολαμβάνοντας τη ζωή αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Δεν είσαι πλέον στη φυλακή, είσαι ελεύθερος και αυτό είναι στ' αλήθεια καλό», δήλωσε ο Γάλλος τουρίστας Robert Maran από τη Λιόν.

Η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο σε τουρίστες από την ΕΕ και άλλες βασικές αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Βρετανία, γράφει το Reuters, καταργώντας την ανάγκη καραντίνας των ανθρώπων που ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή ελεγχθεί αρνητικά για Covid-19.

Βίντεο με το Costa Luminosa στην Κέρκυρα:

Το Costa Luminosa είναι το πρώτο πλοίο της Costa που ξαναρχίζει κρουαζιέρες στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από το λιμάνι της Τεργέστης στις 16 Μαΐου και εκτός από την Κέρκυρα, θα ελλιμενιστεί επίσης στην Αθήνα, στη Μύκονο, στο Κατάκολο, ενώ θα φτάσει και στο Μπάρι στην Ιταλία. Θα λειτουργεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, κάνοντας 27 κρουαζιέρες.

Οι επιβάτες επισκέφθηκαν αξιοθέατα της Κέρκυρας φορώντας μάσκες, ενώ κατά την είσοδό τους στα μουσεία γινόταν θερμομέτρηση.

Ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, όπως αναφέρει το Reuters, το Mein Schiff 5 με περίπου 1.000 επιβάτες, ήταν το πρώτο για την τρέχουσα σεζόν που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα