Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα και με rapid test - Νέα δεδομένα για τις αφίξεις

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες που έρχονται από «πράσινες» χώρες, όπως αυτές προκύπτουν από την χαρτογράφηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων με rapid test 48 ωρών.

Δηλαδή, θα αρκεί πλέον το αρνητικό rapid test και δεν θα απαιτείται μοριακό τεστ PCR 72 ωρών για τις αφίξεις από τις συγκεκριμένες χώρες προέλευσης, γεγονός που ερμηνεύεται ως έξτρα ώθηση στην τουριστική κίνηση εν μέσω καλοκαιριού, δεδομένου ότι το μοριακό τεστ είναι πολύ πιο ακριβό από το rapid test.  

Σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα απόψε ή αύριο, Παρασκευή 18 Ιουνίου, το πρωί αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ με τις νέες αλλαγές. 

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ομόφωνα για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, πως θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος με αρνητικό rapid test για τους τουρίστες που έρχονται από τις πράσινες χώρες

Αντίθετα:

  • Από τις πορτοκαλί χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα και θα έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Από τις κόκκινες περιοχές η Ελλάδα θα δέχεται εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών και καραντίνα 7 ήμερων και στο τέλος της καραντίνας ξανά τεστ πριν κυκλοφορήσουν στη χώρα.

Οι υπόλοιπες αλλαγές που έρχονται για τον τουρισμό είναι:

  • Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών θα εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ