Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Προσδοκίες για limit up στη ρωσική αγορά - Αυξάνονται οι πτήσεις

Τουρίστες / Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Αναθέρμανση της ζήτησης από τη Ρωσία, μία ιδιαίτερης σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό πηγή ταξιδιωτών σηματοδοτεί η προσθήκη νέων δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας από την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης τουριστικής περιόδου, όπου η χώρα μας προσδοκά και τόνωση του ρεύματος των ταξιδιωτών.

Η ρωσική αγορά, που είχε δώσει στον ελληνικό τουρισμό περίπου 500.000 επισκέπτες το 2019, αρχίζει να κινείται. Οι πτήσεις προς την Ελλάδα θα μπορούν από τις 28 Ιουνίου να πραγματοποιούνται βάσει του νέου διευρυμένου προγράμματος, που κατήρτισε η ρωσική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης αυξάνεται η συχνότητα για τα δρομολόγια Μόσχα-Αθήνα, Μόσχα-Θεσσαλονίκη και Μόσχα-Ηράκλειο, ενώ ξεκινούν και νέες πτήσεις με προορισμό τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τον Άραξο και τη Ζάκυνθο.

Η Ρωσική αγορά είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς η μέση κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών από την Ρωσία είναι περίπου 30% υψηλότερη σε σχέση με εκείνη που καταγράφεται για το σύνολο της χώρας.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών προς τις οποίες αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από διεθνή αεροδρόμια αρκετών ρωσικών πόλεων, καθώς εγκρίνονται οι σχετικές κατατεθειμένες αιτήσεις που εκκρεμούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μεταδώσει το Euractiv, αιτήσεις για δρομολόγια είχαν καταθέσει από τον Απρίλιο η Aegean και η Ellinair, οι οποίες ως τώρα δεν είχαν εγκριθεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ