Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Κίτρινη κάρτα» από Γερμανία: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

Στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας κατατάσσει η Γερμανία την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στις δύο αυτές ελληνικές περιφέρειες.

Στην Ελλάδα, εκτός από την Κρήτη, κατατάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Νάξος.

Από την Κυριακή, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία μαζί με την πρωτεύουσά της Βαρκελόνη και τις παραλίες της Κόστα Μπράβα θα αφαιρεθούν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Ινστιτούτου Robert Koch τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 24 Αυγούστου

Ταξιδιώτες προερχόμενοι από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν μετά από πέντε ημέρες, εάν το διαγνωστικό τους τεστ είναι αρνητικό. Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει.

Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.

Από την Κυριακή, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται επίσης περιοχές της Ιρλανδίας, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, και η Δομινικανική Δημοκρατία στην Καραϊβική. Η Βραζιλία κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου με ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας. Η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.

Φόβοι για επίπτωση στις αφίξεις 

Υπενθυμίζεται πως μια τέτοια κίνηση μπορεί να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό των εν λόγω νησιών, που καταγράφουν υψηλές «πτήσεις» το φετινό καλοκαίρι. Αλλωστε η Κρήτη και η Ρόδος κατατάσσονται στους top 3 προορισμούς κρατήσεων του μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης TUI.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός έδωσε στην δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2021 (που θα κλείσει στις 30 Σεπτεμβρίου) και όπως προκύπτει η χώρα μας «πρωταγωνιστεί» στα τουριστικά πακέτα με τους 3 από τους 5 πρώτους προορισμούς να είναι ελληνικοί.

Η δημοτικότητα των προορισμών της TUI, έχει ως εξής:

  • Μαγιόρκα
  • Κρήτη
  • Ρόδος
  • Κανάρια Νησιά
  • Κως

Μέσα στην δεκάδα βρίσκονται ακόμη η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Τόσο στην Κρήτη, όσο και σε Ρόδο και Κω οι Γερμανοί κατέχουν σταθερά την πρώτη θέση στις αφίξεις εξωτερικού και ακολουθούν οι Πολωνοί. Στην τρίτη θέση σκαρφαλώνουν οι Βρετανοί. 

Το γεγονός ότι ο νομός Δωδεκανήσου περιλαμβάνονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Νόσων (ECDC) δεν φαίνεται να επηρέασε αρνητικά το τουριστικό ρεύμα του Αυγούστου, που έσφτασε σε επίπεδα 2019.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ