Νέα
  • ΓΔ: 1040.5 +0.72%
  • Τζίρος: 11,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Το τριπλό «στοίχημα» για την επόμενη περίοδο και ο στόχος για την Αθήνα

Μύκονος / Πηγή: Pixabay
Μύκονος / Πηγή: Pixabay

Η τουριστική σεζόν βαίνει προς το τέλος της, αν και ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος κ.ά. μόνο αυτή η αίσθηση δεν δίνεται, με τις πληρότητες σε κάποιες περιοχές να κινούνται ακόμη και στο 50%.

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2022, με τον πήχη να μπαίνει ακόμη πιο ψηλά, κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του 2021.

Το ζητούμενο εφέτος κινείται σε τρεις άξονες:

  • να διατηρηθεί η δυναμική που προέκυψε μέσα στο 2021,
  • να συνεχιστεί η προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου και, βέβαια,
  • να επιμηκυνθεί στο μέτρο του δυνατού η τουριστική περίοδος.

Τα τρία αυτά στοιχήματα θέλει να κερδίσει η χώρα την επόμενη περίοδο και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται Πολιτεία και φορείς του τουρισμού.

Τουρισμός: Για «ταξιδιωτικό θαύμα» μιλά το δίκτυο RND - Νικητής της σεζόν η Ελλάδα

Τουρισμός: Τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας δεν ακολούθησαν το... πάρτι - Σε τι ελπίζουν

Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι σήμερα, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, συμφώνησε με εκπροσώπους της TUI η δραστηριότητά της αναφορικά με την Ελλάδα να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Η TUI θα φέρει πάνω από 3 εκατ. τουρίστες το 2022

Επίσης συμφωνήθηκε, ότι η αφετηρία θα δοθεί σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς από τα τέλη Μαρτίου, με στόχο μέσα στο 2022 ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης να φέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 3 εκατ. επισκέπτες (όσο ήταν και το ρεκόρ του 2019).

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και φορείς της αγοράς, που έρχονται σε συμφωνίες με μεγάλους tour operators έτσι ώστε το 2022 να είναι εφικτό η άφιξη τουριστών να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ειδικά σε κάποιες περιοχές, όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου το καλοκαίρι έρχεται πολύ νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα.

Η βελτίωση του παρεχόμενων υπηρεσιών, η αναβάθμιση του τελικού προϊόντος και οι επενδύσεις είναι το τρίπτυχο της διατήρησης της τάσης που εμφανίστηκε φέτος και αφορούσε την προσέλκυση τουριστών από το «πάνω ράφι» (οικονομικά). Να σημειωθεί ότι η σεζόν φαίνεται να κλείνει με αυξημένη κατά τουλάχιστον 20% την κατά κεφαλήν δαπάνη.

Και το τελευταίο είναι η Ελλάδα να διατηρήσει την δυναμική που απέκτησε την προηγούμενη χρονιά, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Για να συμβεί, όμως, απαιτούνται πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα η εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας. Εφέτος η χώρα κατάφερε να προσδώσει στον κάθε τουρίστα που επισκέφτηκε την χώρα αυτό το αίσθημα της ασφάλειας.

Το 2022 οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και αυτό διότι, αφενός θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν περισσότεροι από όσους το επιχείρησαν εφέτος, αφετέρου οι απαιτήσεις θα ανέβουν, δεδομένου ότι το αίσθημα του φόβου δεν σβήνει τόσο γρήγορα. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται κάποια πράγματα

Να ανέβουν οι ρυθμοί και στην Αθήνα 

Ενα άλλο «στοίχημα» που θέλει να κερδίσει η αγορά, είναι να ανέβουν οι ρυθμοί στην Αθήνα, όπου τα ξενοδοχεία φέτος δεν ακολούθησαν την τάση που παρατηρήθηκε στην υπόλοιπη χώρα.

Είναι ενδεικτικό ότι στην συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού με τους υπεύθυνους της TUI, έδωσε έμφαση στις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον για την εν λόγω προοπτική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ