Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Η Ιορδανία επαναπροσεγγίζει την ελληνική αγορά

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Μπορεί η πανδημία να ανέκοψε την τουριστική ροή που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας αλλά ο Οργανισμός Τουρισμού της Ιορδανίας (Jordan Tourism Board) συνεχίζει να πιστεύει στη δυναμική που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και μπαίνει εκ νέου στη διαδικασία να επανατροφοδοτήσει το κομμάτι της προβολής και να υπενθυμίσει το τουριστικό του προϊόν στους Έλληνες ταξιδιώτες. Η πρώτη κίνηση έγινε με την παρουσίαση της Ιορδανίας ως τουριστικού προορισμού στους τουριστικούς πράκτορες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως τόνισε ο Αχμέτ Αλ Αχμούντ διευθυντής μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους Ιορδανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, όσο και από Έλληνες να ταξιδέψουν στην Ιορδανία. Αυτό άλλωστε έδειχναν και τα στοιχεία προ πανδημίας καθώς μέσα σε ένα χρόνο, από το τέλος του 2018 έως το τέλος του 2019 οι Έλληνες τουρίστες αυξήθηκαν κατά 73,9%. Σε αυτήν την βάση, η χώρα τους μπαίνει σε διαδικασία επανεκκίνησης του τουρισμού, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο και ότι μπορεί η προσπάθεια που είχε αρχίσει να συνεχιστεί. Ο ίδιος είπε ότι συζητάνε επίσης, μαζί με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού της Ελλάδας τη δυνατότητα να δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα για ταξιδιώτες από Αμερική (ή και αλλού) που οι δύο χώρες θα συνδυάζονται σε ένα ταξίδι.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) Λύσαδρος Τσιλίδης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες να επισκεφθούν την Ιορδανία, τόσο για λόγους θρησκευτικούς όσο και για να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας χώρας του αραβικού κόσμου η οποία είναι ειρηνική και φιλόξενη. Αντίστοιχο είναι και το ενδιαφέρον των Ιορδανών να έρθουν σε μια χώρα ευρωπαϊκή όπως η Ελλάδα. «Είμαστε ακόμη σε ένα μεταβατικό στάδιο ωστόσο καθώς η βιομηχανία των ταξιδίων θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανακάμψει, με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή τα τουριστικά γραφεία παρουσιάζουν μείωση της δραστηριότητάς τους κατά 80% σε σχέση με το 2019», επεσήμανε ο κ.Τσιλίδης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ