Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

FT: Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες - Γιατί αποτελεί και ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό

Ζαγοροχώρια
Πηγή: Ευρωκίνηση

Αποθέωση της Ελλάδας από τους Financial Times οι οποίοι μέσω αφιερώματος στα Ζαγοροχώρια καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η χώρα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός και για το φθινόπωρο.

Το δημοφιλές βρετανικό Μέσο Ενημέρωσης, πραγματοποιεί οδοιπορικό στον ηπειρωτικό προορισμό και συστήνει στους αναγνώστες του να επισκεφτούν το μέρος γιατί αποτελεί ιδανικό μέρος για πεζοπορία.

Ζαγοροχώρια
Πηγή: Ευρωκίνηση

Η συντάκτρια, επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι κορυφαίες παραλίες και οι θερινοί προορισμοί αλλά αντιθέτως ο τουρισμός είναι 365 ημέρες το χρόνο. Παράλληλα τονίζει πως στα Ζαγοροχώρια ο επισκέπτης μαγεύεται από το φυσικό του περιβάλλον και βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μοναδική εμπειρία.  Παράλληλα εγκωμιάζεται και η τοπική γαστρονομία. 

Ζαγοροχώρια
Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο άρθρο αναφέρεται πως στην περιοχή υπάρχει πληθώρα δραστηριοτήτων για τους τουρίστες, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στο φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη.

Ζαγοροχώρια
Πηγή: Ευρωκίνηση

Η δημοσιογράφος Κάθριν Φεργουέδερ, μεταφέρει στο γραπτό της πως ένιωσε πλήρως εναρμονισμένη με τη άγρια ομορφιά των βουνών αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων ενώ εντύπωση της έκανε πως το νερό είναι πάντα παγωμένο, ακόμα και το καλοκαίρι. 

Ζαγοροχώρια
Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στην δρακόλιμνη της Τύμφης, στην σκάλα του Βραδέτου «με τα περισσότερα από χίλια λιθόστρωτα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην πλαγιά του βουνού προς το χωριό», στο Μονοδένδρι, στην Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, αλλά και στην γέφυρα της Κλειδωνιάς. 

«Η Ελλάδα είναι όντως πολύ περισσότερα από τον ήλιο και τις θάλασσες της»

Με αφορμή το αφιέρωμα των FT, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην οποία υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα είναι όντως πολύ περισσότερα πράγματα από τον ήλιο και τις καταπληκτικές θάλασσες της».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος έγραψε τα εξής:

Το χθεσινό αφιέρωμα των Financial Times στα υπέροχα Ζαγοροχώρια αποκαλύπτει στο διεθνές κοινό ένα καλά -έως πρότινος- κρυμμένο μυστικό.

«Η Ελλάδα είναι όντως πολύ περισσότερα πράγματα από τον ήλιο και τις καταπληκτικές θάλασσες της. Ένας προορισμός για όλο το χρόνο με ασύγκριτες εναλλαγές τοπίου από τα υπέροχα βουνά έως τις μοναδικές παραλίες μας με ελάχιστες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους.

Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά και ποιοτικά το τουριστικό μας προϊόν, εξασφαλίζοντας πρόσθετο τουριστικό εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ