Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρυσό βραβείο στα ελληνικά νησιά – Αναδείχθηκαν o «πιο επιθυμητός προορισμός» παγκοσμίως

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν τα ελληνικά νησιά, στα βραβεία του καταξιωμένου βρετανικού τουριστικού περιοδικού Wanderlust.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση που κατακτά ο ελληνικός τουρισμός στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο και 44 συνεκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας.

Ειδικότερα, η ελληνική νησιωτική χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του «Πιο επιθυμητού προορισμού» ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και την Σικελία αντίστοιχα.

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που βρέθηκε στο Λονδίνο με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιώντας επαφές για την ενίσχυση της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς σε αριθμό επισκεπτών προς την χώρα μας.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η συνάντηση του κ. Φραγκάκη με την Βρετανίδα ομόλογο του, CEO VisitBritain κα Sally Balcombe, η οποία επισήμανε πως «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που «άνοιξε» και  επανήλθε τόσο γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία». 

«Τα βραβεία του περιοδικού Wanderlust είναι από τα σημαντικότερα στην τουριστική βιομηχανία. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά και είναι τιμή μου που το λαμβάνω εκ μέρους του ΕΟΤ. Και θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν Ελλάδα» δήλωσε ο γ.γ. του ΕΟΤ παραλαμβάνοντας το βραβείο. Όπως σημείωσε, η διάκριση αυτή «είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ