Νέα
  • ΓΔ: 810.42 -1.45%
  • Τζίρος: 74,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση Κικίλια με 7 πρέσβεις για την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού

Οι ισχυροί δεσμοί της στενής συνεργασίας Ελλάδας και σκανδιναβικών χωρών στον τομέα του τουρισμού και η ενίσχυση της στρατηγικής εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Σκανδιναβίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με τον Σουηδό πρέσβη στην Ελλάδα, Johan Borgstam.

Στο γεύμα εργασίας στην οικία του Σουηδού πρέσβη, Johan Borgstam, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Φινλανδίας, Jari Boris Antero Gustafssoνn, ο πρέσβης της Νορβηγίας, Frode Overland Andersen και ο πρέσβης της Δανίας, Klavs Holm. Συμμετείχαν, επίσης, η πρέσβης της Σλοβακίας, Iveta Hricova, η πρέσβης της Ιρλανδίας, Iseult Fitzgerald και ο πρέσβης της Ισπανίας, Carles Casajuana.

Οπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, η χώρα μας συνεχίζει τα στοχευμένα ανοίγματα στις διεθνείς τουριστικές αγορές, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που έχουν, ήδη, αρχίσει και αποδίδουν καρπούς.

Στο γεύμα εργασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σουηδού πρέσβη στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκαν τα αισιόδοξα μηνύματα από την σκανδιναβική αγορά, η οποία διαχρονικά -κάθε καλοκαίρι- συγκαταλέγει την Ελλάδα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από τις φετινές κρατήσεις, με τους μεγαλύτερους tour operators της Σκανδιναβίας να προσθέτουν νέους προορισμούς, όπως τη Θάσο, την Αλόννησο και την Καλαμάτα.

Οπως σημείωσε, δε, τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο και ο Σουηδός πρέσβης στη χώρα μας, η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες, γεγονός που -όπως υπογράμμισε ο κ. Borgstam- ενισχύει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της Σουηδίας για την ελληνική αγορά. Ο Σουηδός πρέσβης αναφέρθηκε, μάλιστα, στο παράδειγμα ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας, ο οποίος εξειδικεύεται στην ελληνική αγορά και απασχολεί, σήμερα, περισσότερους από 500 εργαζόμενους στις σκανδιναβικές χώρες.

«Ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας, όπως συνηθίζουμε να λέμε», είπε ο κ. Κίκιλιας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού, αλλά και στις νέες στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται ήδη στον κλάδο. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στον αθλητικό τουρισμό, με αφορμή τα εγκαίνια την επόμενη εβδομάδα, στη Λήμνο, του νέου ξενοδοχείου ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται -μετά τη λειτουργία αντίστοιχου ξενοδοχείου στα Σύβοτα- με το νέο ξενοδοχείο να έχει ήδη λάβει την έγκριση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της στους χώρους του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ