Νέα
  • ΓΔ: 816.68 -0.30%
  • Τζίρος: 44,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οικογένεια Μιχαλόπουλου - Calilo Project: Μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά των Κυκλάδων

Κάτι εντελώς ξεχωριστό εξελίσσεται εδώ και μερικά χρόνια στην Ίο. Κάτι πραγματικά αξιόλογο, με σεβασμό στο περιβάλλον και το χρώμα του νησιού, αλλά και στις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του υπέροχου αυτού κυκλαδίτικου νησιού. «Κάτι δαιμονικό, μα που να πιάνεται σαν σε δίχτυ στο σχήμα του Αρχαγγέλου» όπως έγραφε ο νομπελίστας ποιητής του Αιγαίου. Είναι η «Αγκαλιά», το «Πάθος» αλλά και το «Calilo», η λέξη που δημιουργείται από τα αρχικά Create a life (and) live on.

Δύσκολα θα τα πεις «ξενοδοχεία» αυτά που έχουν ανεγερθεί στην Ίο. Δεν είναι ούτε resort, με την έννοια που δίνουμε στη λέξη. Είναι μάλλον μια ολόκληρη κι ολοκληρωμένη εμπειρία. Μπαίνοντας στο Calilo, ο επισκέπτης βλέπει ένα πηγάδι, όπου «μέσα πέφτουν όλα τα αρνητικά» όπως εξηγεί η κυρία επί της υποδοχής, ώστε η παραμονή του στο συγκρότημα να κυριαρχείται από θετικές σκέψεις και χαλαρωτικές απολαύσεις. Ακόμα κι αν κάποιος δύσπιστος σκεφτεί «αυτά δεν γίνονται», είναι γιατί δεν έχει ζήσει την εμπειρία Calilo- και της «Αγκαλιάς» για να μην ξεχνιόμαστε…

Δεν πρόκειται απλώς για μια τουριστική επένδυση, αλλά για μια κατάθεση ψυχής (και πολλών εκατομμυρίων) εκ μέρους της οικογένειας Μιχαλόπουλου. Μια ευφάνταστη πολυτέλεια, κάτι που σε συνοδεύει πολύ καιρόν από τότε που εγκαταλείπεις τα συγκροτήματα και το νησί. Είναι ό,τι περιγράφει η φράση, ειπωμένη με έκδηλη ικανοποίηση: «Το έζησα κι αυτό!».

Πρότυπο μοντέλο φιλοξενίας

«Η αποστολή μας είναι η διατήρηση και προστασία του νησιού από την υπερανάπτυξη, προσφέροντας στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρότυπο μοντέλο φιλοξενίας το οποίο είναι βασισμένο στους ακόλουθους πέντε πυλώνες: ιδιωτικότητα, πολυτέλεια, πολιτισμός, εύκολη πρόσβαση στη φύση και ψυχαγωγία» μας λένε τα μέλη της οικογένειας Μιχαλόπουλου που εμπνεύστηκαν και δημιουργούν αυτές τις ξεχωριστές μονάδες στην Ίο.

Τους ρωτήσαμε ποιο είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που έχουν υιοθετήσει: «Βασίζεται στην εξαρχής χαμηλή δόμηση η οποία συνδυάζεται με τουριστικό προϊόν υψηλού επιπέδου.

Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος και συνάμα το φυσικό περιβάλλον και χαρακτήρα του νησιού. Τα τοπία και προορισμοί που στο βάθος του χρόνου δεν αλλοιώνονται είναι εκείνα στα οποία ο άνθρωπος συνεργάζεται με την φύση αντί να την πολεμά, στα οποία συνυπάρχει η χαμηλή δόμηση, η οικονομική βιωσιμότητα και η επιτυχία η οποία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η τήρηση των αρχικών της στόχων», μας απαντούν.

Αισθητική με υπογραφή

Η οικογένεια Μιχαλόπουλου έχει μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει και το οποίο, όπως είπαμε, ξεπερνά κατά πολύ τις έννοιες του ξενοδοχείου και του resort: «Το σχεδιαστικό ήθος της ανάπτυξης που προτείνουμε είναι να παραδώσουμε ένα αισθητικά μοναδικό προϊόν το οποίο σέβεται τον παραδοσιακό ύφος της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, αλλά ταυτόχρονα καινοτομεί καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη και στοχεύοντας να εκπροσωπεί με υπερηφάνεια τη χώρα μας σε υψηλό παγκόσμιο επίπεδο. Ο στόχος της οικογένειας είναι να δημιουργήσει αισθητική με υπογραφή, παρέχοντας πρωτότυπα έργα που σχεδιάστηκαν και παράγονται στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές χτισίματος, οι οποίες συνυπάρχουν ειρηνικά με την καινοτομία και τη μοναδικότητα…».

Αποφασισμένοι για χαμηλή δόμηση

«Η αποστολή μας», προσθέτουν τα μέλη της οικογένειας, «είναι να αναπτύξουμε ένα πρότυπο ξενοδοχειακό οργανισμό ο οποίος να έχει μοναδική αισθητική υπογραφή με καταλύματα εξαιρετικά χαμηλής δόμησης και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για να διασφαλίσουμε τη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα, η οποία είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του τοπίου και να μπορούμε να κρατήσουμε το όραμά μας βιώσιμο στην πίεση του χρόνου».

Με πλαφόν δόμησης 1% των εκτάσεων που έχουν στην ιδιοκτησία τους, οι Μιχαλόπουλοι πιστεύουν ότι ένα κομμάτι της εμπειρίας την οποία προσφέρουν, είναι το δέσιμο με το φυσικό περιβάλλον. Από τις σουίτες του Calilo, μπορείς κάθε πρωί να δεις τον ολοπόρφυρο ήλιο, διστακτικό στην αρχή, ορμητικό όσο περνά η ώρα, να ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα! Από το Pathos, μπορεί να απολαύσεις σε αργή κίνηση τη βουτιά της τεράστιας, πύρινης σφαίρας στα νερά του Αιγαίου.

Κάθε βλέμμα του επισκέπτη και μια έκπληξη

Τα ευρήματα που ξυπνούν τον θαυμασμό του επισκέπτη, είναι αναρίθμητα. Από τα μικρά κομμάτια μαρμάρου πάνω στις κουπαστές των σκαλιών, ως τις αλλεπάλληλες πισίνες, που σου δίνουν μια μοναδική αίσθηση γήινου παράδεισου… Από το υπαίθριο δωμάτιο στην Agalia (είπαμε: μιλάμε για μια εμ-πει-ρί-α) ως τα δωμάτια με πισίνες μέσα και γύρω τους στο Calilo.

Από το μοναδικό δείπνο στο CHES δια χειρός του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ως την απόλαυση ενός ποτού (ή περισσότερων…) στο χώρο της πισίνας στην Agalia, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και ερμηνείας μιας υπέροχης φωνής, γέννημα- θρέμμα από την Ίο. Βράδια μαγικά, που δεν ξέρεις προς τα πού να πρωτοστρέψεις το βλέμμα σου: Προς το λιμάνι της Ίου, με το φεγγάρι να το λούζει με καλοκαιρινό φως; Προς την υπέροχη φωνή που ερμηνεύει καταπληκτικά ελληνικά και ξένα τραγούδια; Ή προς την πλευρά της πισίνας, με τους απίθανους ιριδισμούς που τρυπούν το σκοτάδι κι αποτυπώνονται στο μάτι και την ψυχή σου;

Άλλωστε, όπως μας λέει η Βάσω Μιχαλοπούλου, «οι οργανισμοί που αντέχουν στο χρόνο είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν τόσο πολύ στο όραμά και στις αρχές τους που επιλέγουν να μην αλλοιώνουν τα πιστεύω τους για το όφελός τους. Η δύναμή μας είναι η απεριόριστη αγάπη που έχουμε για το νησί και η δυνατότητα να μεταφράσουμε την αγάπη αυτή σε στήριξη, συντήρηση και ανάπτυξη του οράματος αυτού». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ