Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά: Οι προορισμοί της τελευταίας στιγμής με κόστος διαμονής έως 300 ευρώ

Πηγή: Pixabay

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, τόσο σε εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες, ωστόσο πάντα υπάρχουν ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής, σε πιο εναλλακτικές περιοχές.

Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πολλοί συμπολίτες μας προγραμμάτισαν από νωρίς τις εορταστικές τους διακοπές. Ήδη από τα μέσα του Νοεμβρίου, καταγραφόταν έντονη κινητικότητα στην αναζήτηση κατοικιών προς ενοικίαση στους χειμερινούς προορισμούς όπως την Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι, τους Αρκαδικούς προορισμούς (Δημητσάνα, Βυτίνα κλπ.) καθώς και στα Τρίκαλα Κορινθίας, με τις προ-κρατήσεις να κυμαίνονταν από 50% έως και 85%.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, τα ποσοστά προ-κρατήσεων άγγιξαν ακόμη και το 100% σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μέτσοβο και τα Λαγκάδια του Ν.Αρκαδίας, ενώ άνω του 90% ήταν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, στα Καλάβρυτα, στη Βυτίνα, στα Ιωάννινα, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Καστοριά.

Επιπλέον, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για αυτοτελή κατοικία το τριήμερο των Χριστουγέννων (23/12-26/12) και της Πρωτοχρονιάς (30/12-2/1), κατέγραψαν αύξηση που σε πολλές περιπτώσεις ήταν άνω του 20%-25%. Λογικό όχι μόνο των ημερών που αποτελούν και το φουλ της σεζόν, αλλά, διότι το σύνολο των οικονομικών κατοικιών, κατοικίες 50τμ-65τμ, είχαν σχεδόν στο σύνολο τους «κλειστεί» με τα μόνα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, να είναι μεγαλύτερης επιφάνειας(120τμ-140τμ) με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να ξεπερνά ακόμη και τα 1.000€.

Η ύπαρξη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη χώρα μας, παρέχει τη δυνατότητα τόσο στον ιδιοκτήτη ακινήτου σε μη δημοφιλή χειμερινό προορισμό να «εκμεταλλευτεί» την ιδιοκτησία του και να παράξει εισοδήματα, αλλά, ταυτόχρονα να αναδειχτούν μέσω της πλατφόρμας νέοι ορεινή και μη προορισμοί που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση σε οικονομικές τιμές για την εποχή.

 

17 Εναλλακτικοί προορισμοί για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Οι συμπολίτες μας που δεν κατάφεραν να προγραμματίσουν εγκαίρως τις διακοπές των Χριστουγέννων και δεν διαθέτουν ή/και δεν επιθυμούν να δαπανήσουν υψηλά ποσά, μπορούν να επιλέξουν ορεινούς προορισμούς τόσο στην Αρκαδία, στην Αχαΐα, την Λακωνία και στην Εύβοια. Προορισμοί που απέχουν έως 3 ώρες από την Αθήνα, ενώ το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 300€ για τρεις ημέρες σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια.

Παράλληλα, όσοι διαμένουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος, μπορούν να επισκεφτούν ορεινά χωρία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Πιερίας και της Βοιωτίας.

Ο νομός Αρκαδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιωτών τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την κινητικότητα στα δημοφιλή χωρία Δημητσάνα, Βυτίνα, Λαγκάδια, Στεμνίτσα κλπ, πραγματικά να επικρατεί το αδιαχώρητο από τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων.

Μια οικογένεια ή/και μια τετραμελή παρέα, μπορεί να επιλέξει να διαμείνει σε ορεινά χωρία της Αρκαδίας όπως, τα Τρόπαια, τα Προσήλια, Ίσαρης κλπ., προορισμοί με κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις έως 300€. Συγκεκριμένα, στα Τρόπαια (παλαιότερο όνομα Βερβίτσα) χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 747 μέτρων, το συνολικό κόστος διαμονής σε κατοικία 70τμ διαμορφώνεται στα 221€. Στα Προσήλια, χωριό της Βόρειας Κυνουρίας, η μίσθωση κατοικίας 60τμ διαμορφώνεται στα 221€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Στην Αχαΐα, τη τιμητική τους έχουν τα Καλάβρυτα και η Ζαρούχλα, ενώ έντονη κινητικότητα αρχίζει να αποκτά και το χωριό Κλειτορία όπου ο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει ως Μαζέικα. Οικονομικές επιλογές καταγράφονται στο μικρό χωρίο Πυργάκι στο νεοπαγή Δήμο Αιγιαλείας. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 50τμ διαμορφώνεται στα 247€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο ορεινό χωριό του Δήμου Καλαβρύτων Κάτω Βλασιά, το κόστος μίσθωσης κατοικία 75τμ διαμορφώνεται στα 285€. Η Αχαϊα διαθέτει πολλά μικρά ορεινά χωρία που ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί.

25 Εναλλακτικοί προορισμοί για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται επιλογές τόσο σε ορεινούς προορισμούς, όσο και σε μη, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να μην ξεπερνά τα 300€.

Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν σε πόλεις της Περιφέρειας, μπορούν να επιλέξουν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, τη Πάτρα, όπου το κόστος διαμονής σε κατοικία 70τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 298€. Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η Καλαμάτα, φαίνεται ότι έχει «μπει» για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας είτε αναφερόμαστε σε θερινούς, είτε σε χειμερινούς προορισμούς . Στη Καλαμάτα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 51τμ διαμορφώνεται στα 204€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο ονειρικό Ναύπλιο, η πόλη που αποτελεί προορισμό 365ημέρες, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50τμ διαμορφώνεται στα 285€. Στο Λουτράκι και το Κιάτο, κοντινή προορισμοί για του Αθηναίους, το κόστος μίσθωσης κατοικίας διαμορφώνεται στα 243€ και 276€ αντίστοιχα. Ενώ, στη Ναύπακτο, κατοικία 65τμ μισθώνεται προς 282€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Γραφικά χωρία στα ορεινά της Μαγνησίας, όπως η Ζαγόρα, η Μακρυρράχη, ο Κισσός, διαθέτουν κατοικίες από 65τμ έως 80τμ με το κόστος διαμονής να διαμορφώνεται από 282€ έως 300€ για

τρεις διανυκτερεύσεις. Επιλογές καταγράφονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα ορεινά χωριά της Ηπείρου, όπως οι Καρυές, ορεινό χωριό στα Ζαγοροχώρια και ο Άγιος Μηνάς.

Παράλληλα, «must» προορισμοί είναι η Κοζάνη, η Βέροια, η Έδεσσα και η Νάουσα. Προορισμοί που συνδυάζουν τόσο την εικόνα μιας μικρής πολύς, αλλά, με πολλές δυνατότης δραστηριοτήτων και διασκέδασης

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα