Νέα

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Χ. Μυγδάλης (ΥΠΟΜΕ): Η ατζέντα του 2026 στα μεγάλα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα

Ποια αρδευτικά έργα και φράγματα αλλά και ποια αντιπλυμμηρικά έργα φέρνει το 2026; Διότι μπορεί η «βιτρίνα» στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να είναι τα μεγάλα οδικά και συγκοινωνιακά έργα, ωστόσο και τα πιο... μικρά υδραυλικά και κτιριακά project που εκτελεί το υπουργείο έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους. 

Απαντήσεις για τον σχεδιασμό του 2026 αναζήτησε η εκπομπή «Building the Future» - μια παραγωγή της «Ημερησίας», σε συνεργασία με το ypodomes.com και την στήριξη του Ομίλου εταιρειών AVAX - στον Ειδικό Γραμματέα Υδραυλικών Εργων και Κτιρίων του υπουργείου Υποδομών, Χαράλαμπο Μυγδάλη. 

Σχετικά με τις αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας Υδραυλικών έργων και κτιρίων όπως ανέφερε ο κ. Μυγδάλης, είναι η ανάληψη των υδραυλικών έργων, όπως αντιπλημμυρικά και αγροτικά αλλά και των κτιριακών δημόσιων έργων.

Αρδευτικά και φράγματα 

Αναλύοντας τα σημαντικότερα έργα ανέφερε τα δύο μεγάλα αρδευτικά που εκτελούνται στην Κρήτη τόσο στην περιοχή του Μύρτου όσο και στον  Μπραμιανό τα οποία όπως είπε συμβάλλουν στην αγροτική ανάπτυξη της Κρήτης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την επανέναρξη των έργων για το Φράγμα στον Ασωπό Κορινθίας με το οποίο θα αποπερατωθούν οι εργασίες κατασκευής. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε το έργο ύδρευσης Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας το οποίο αφορά μια νέα υδρευτική σύνδεση που εξασφαλίζει πόσιμο νερό στις τρεις περιοχές.

Ως πολύ σημαντικό το έργο για το Φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο, έργο το οποίο ξεκίνησε φέτος και θα βελτιώσει την ύδρευση και άρδευση στο νησί του Βορείου Αιγαίου ενώ στην  Αιτωλοακαρνανία έχουμε σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο που έχει ξεκινήσει το 2024.

Στην Δυτική Μακεδονία σημαντικά αρδευτικά έργα εκτελούνται στη Φλώρινα για το Φράγμα Τριανταφυλλιάς και στην Καστοριά για το Φράγμα Νεστορίου.

Αττική

Στην Αττική είναι σε εξέλιξη για 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα με τα οποία θα βελτιωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Στη Δυτική Αθήνα γίνεται διευθέτηση του ρέματος Αχαρνών και Γιαννούλας. Τέλος ανέφερε πως κατακυρώθηκε η σύμβαση για το ρέμα της Νέας Μάκρης ενώ αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για το Φράγμα Κελεφίνας το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τα κτιριακά έργα που έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε ο κ.Μυγδάλης, η Ειδική Γραμματεία έχει 4 μεγάλα κτιριακά έργα-ΣΔΙΤ όπου οι διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη.

Είναι το έργο για τα Δικαστικά Μέγαρα σε Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη και το έργο για την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ