Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λάρι Φινκ (BlackRock): Είμαι απίστευτα αισιόδοξος για τα χρηματιστήρια

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των χρηματοπιστωτικών αγορών εμφανίσθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Είμαι απίστευτα αισιόδοξος  για τις αγορές», είπε, σημειώνοντας ότι μία σειρά παραγόντων είναι πιθανόν να ωθήσουν τις αγορές σε υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα, παρά το ότι τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones κινούνται κοντά σε επίπεδα – ρεκόρ.

«Πιστεύω ότι λόγω της νομισματικής και της δημοσιονομικής στήριξης, των χρημάτων που είναι στην άκρη, των κερδών, οι αγορές είναι εν τάξει και θα συνεχίσουν να είναι ισχυρότερες», τόνισε o συνιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο.

«Ενας σημαντικός λόγος για αυτό είναι ότι έχουν μπει πολλά χρήματα στην άκρη κατά τη διάρκεια της Covid και με την απομακρυσμένη εργασία έχουν αλλάξει δραματικά οι συμπεριφορές μας», εξήγησε ο Φινκ.

«Είτε τα χρήματα προέρχονται από τις επιταγές στήριξης είτε από τις αποταμιεύσεις λόγω της αλλαγής της συμπεριφοράς, νομίζω ότι είναι φανταστικό πως βλέπουμε περισσότερο κόσμο να επενδύει μακροπρόθεσμα ή ακόμη και να κάνει trading», πρόσθεσε.

Κίνδυνοι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ

 Ο ηγέτης της BlackRock προειδοποίησε, πάντως, ότι υπάρχουν κίνδυνοι βραχυπρόθεσμα για τις αγορές μετοχών. Όπως είπε, ο μεγαλύτερος είναι η εμφάνιση μεταλλάξεων του κορονοϊού που περιορίζει πολύ την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Μακροπρόθεσμα, είπε, το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ – το οποίο έχει αυξηθεί καθώς το Κογκρέσο έχει ψηφίσει πακέτα στήριξης ύψους τρισεκατομμυρίων  δολαρίων – αποτελεί κάτι περισσότερο από απειλή.

«Τα ελλείμματα δεν είναι σήμερα μεγάλο θέμα και αυτό είναι που λένε οι αγορές. Δεν είναι μεγάλο θέμα, λόγω των ποσών των χρημάτων που είναι στην άκρη, των κεφαλαίων που γίνεται προσπάθεια να επενδυθούν», είπε.

Ωστόσο, η προοπτική αυτή μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, αν η ανάπτυξη δεν είναι υψηλή. «Αν δεν έχουμε οικονομική ανάπτυξη που να είναι βιώσιμη τα επόμενα δέκα χρόνια – και εννοώ ανάπτυξη πάνω από το 3% - τα ελλείμματά μας θα αποτελούν πηγή ανησυχίας και θα αυξήσουν τα επιτόκια κάποια στιγμή», τόνισε.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ