Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Νέα βουτιά προς τα 30.000 δολάρια

Στα 30.000 δολάρια κατρακύλησε σήμερα το bitcoin, υποχωρώντας για μία ακόμη φορά στο κατώτερο όριο του διαστήματος, στο οποίο κινείται τους τελευταίους δύο μήνες.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου κατέγραψε απώλειες 3,3% στα 30.628 δολάρια, με τους αναλυτές να περιμένουν να δουν αν θα διασπάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων, οπότε θα μπορούσε να επιταχυνθεί η πτώση του.

Η πτώση του bitcoin σημειώθηκε σε ένα περιβάλλον ευρύτερης αποστροφής των επενδυτών από τα ριψοκίνδυνα assets και στροφής τους σε κρατικά ομόλογα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, λόγω των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και της συνεχούς εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Σε χαμηλό επίπεδο μήνα ο δείκτης Galaxy Crypto 

Ο δείκτης Galaxy Crypto του Bloomberg, που παρακολουθεί τις μεταβολές των τιμών ορισμένων από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, μειώθηκε 5,7% στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός μήνα.

«Η επένδυση σε αυτά τα κρυπτονομίσματα βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη ρευστότητα. Και ενώ η εμπιστοσύνη είναι λίγο μικρότερη, την ίδια ώρα έχουμε ένα δυσκολότερο βραχυπρόθεσμα περιβάλλον για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Truist Advisory Services.

Σε δοκιμασία έχει τεθεί και ο ισχυρισμός των οπαδών του bitcoin ότι προσφέρει προστασία από τον πληθωρισμό. Το bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 10% τον Ιούλιο και η άνοδός του από την αρχή του έτους έχει μειωθεί στο 6%, με τον δείκτη S&P 500 της Wall Street να έχει καλύτερη επίδοση 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Αν και το bitcoin κινείται πτωτικά τις τελευταίες ημέρες εν μέσω υψηλότερου από το αναμενόμενο πληθωρισμού, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι προσφέρει καλή προστασία μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, επίσης, υπάρχει ένα σημάδι ανακούφισης καθώς ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) του 14 ημερών – που σήμερα είναι στις 37 μονάδες – πλησιάζει oversold επίπεδα, που στο παρελθόν ακολουθούνταν από ανάκαμψη της τιμής. Το bitcoin, ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσει ότι διατηρείται η στήριξή του στα 30.000 δολάρια καθώς κάθε σημαντική διάσπαση του επιπέδου αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μεγάλο τεχνικό sell-off.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ