Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγορές: Ανοδικά κινούνται οι τιμές μετοχών και ομολόγων

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, ενώ οι τιμές των ομολόγων στην Ευρωζώνη μειώθηκαν σήμερα, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν υπερβολική τη στροφή σε ασφαλή assets από τον φόβο εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. Ανοδικά κινούνται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 1,5% στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία αναμένεται να συνεχίσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική και να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Dow Jones κατέγραφε κέρδη 0,8%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωναν άνοδ 0,6% και 0,4%, αντίστοιχα.

Αύξηση της απόδοσης γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε 5 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων αντέστρεψε την πτώση που σημείωνε αρχικά και κατέγραφε άνοδο 2 μ.β. στο -0,40% καθώς μία αίσθηση ηρεμίας κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ράλι στις τιμές των ριψοκίνδυνων assets ακολουθεί το sell off τους και τη μετακίνηση των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια, όπως το δολάριο και τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς η νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως αποτελεί την κύρια ανησυχία των επενδυτών, εκτοπίζοντας τον πληθωρισμό.

«Οι κινήσεις προχώρησαν πάρα πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Nordea. «Οι αγορές έχουν τάση να το κάνουν, αλλά είναι επικίνδυνο να πούμε ότι έχει τελειώσει, έως ότου δούμε μία μεγαλύτερη σταθεροποίηση», πρόσθεσε.

Μία σειρά ανοδικών αναθεωρήσεων των προβλέψεων από ευρωπαϊκές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενίσχυσαν τη θετική διάθεση στις αγορές, με τις μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών και ψυχαγωγίας να κάνουν ράλι 4% μετά το πρόσφατο σφυροκόπημά τους λόγω των ανησυχιών για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πτώση χρυσού, άνοδος πετρελαίου

Ο χρυσός, εξ άλλου, σημείωνε σήμερα απώλειες 0,28% με τους επενδυτές να προτιμούν το δολάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν τη χθεσινή άνοδό τους, στηριζόμενες από τη βελτίωση στη διάθεση για ρίσκο, παρά τα στοιχεία που δείχνουν μία απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα και το πιο αδύναμο outlook για τη ζήτηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε κέρδη 84 σεντς ή 1,2% στα 70,19 δολάρια το βαρέλι.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ