Νέα
  • ΓΔ: 1451.6 +0.32%
  • Τζίρος: 24,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Οι 5 μετοχές που παρακολουθούν τις τιμές του - Δυνατότητα έμμεσης επένδυσης

Κάθε φορά που το bitcoin ή το ether κάνουν βουτιά, υπάρχει ο πειρασμός σε πολλούς επενδυτές να τα αγοράσουν και να τα κρατήσουν έως το επόμενο υψηλό επίπεδό τους.

Οι διακυμάνσεις των τιμών τους, όμως, είναι τόσο μεγάλες που δεν προσφέρονται για επενδύσεις από όλους. Για παράδειγμα, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου η τιμή του bitcoin μειώθηκε 8.000 ευρώ, ενώ στην περίοδο Μαΐου – Ιουλίου είχε χάσει το 30% της αξίας του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το yahoo finance, υπάρχει τρόπος να ποντάρει κανείς σε crypto μετά από μεγάλη πτώση της τιμής τους, για να κεφαλαιοποιήσει ενδεχόμενη άνοδό τους. Αυτό μπορεί να γίνει, επενδύοντας σε μετοχές πέντε εταιρειών που οι τιμές τους ακολουθούν την τάση των crypto χωρίς, ωστόσο, να έχουν τις μεγάλες διακυμάνσεις τους.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:

1. Tesla (TSLA)

Αν και η Tesla είναι γνωστή ως η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, η τεράστια επένδυση που έχει κάνει στο bitcoin – έχει αγοράσει περίπου 42.000 coins σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της, Ελον Μασκ, στο Twitter – σημαίνει ότι η μετοχή της είναι κατά κάποιο τρόπο στο έλεος της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Οταν το bitcoin κατρακύλησε την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της Tesla έχασε λίγο πάνω από 2% σε ένα 24ωρο, ενώ όταν το bitcoin υποχωρούσε από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, η μετοχή της Tesla επίσης ακολούθησε.  

Αντίστοιχα, η μετοχή της παρακολούθησε την άνοδο του bitcoin κατά 27,5% από τις 3 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας κέρδη 5,7%.

2. Nvidia (NVDA)

Μπορεί να απορεί κανείς πώς μία επένδυση σε αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, όπως η Nvidia, που είναι γνωστή για την επεξεργασία γραφικών (graphics processing units, GPUs),μπορεί να αποτελεί και έμμεση επένδυση σε crypto.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι για τα GPUs της Nvidia υπάρχει μεγάλη ζήτηση και από τους miners κρυπτονομισμάτων. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει σε ποιο βαθμό τα έσοδα της από gaming ύψους 3 δις. δολαρίων προήλθαν από τζογαδόρους παρά από miners.

Οταν το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια τον Ιούλιο,  υποχώρησε και η μετοχή της Nvidia, χάνοντας πάνω από 11% από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου.   

3. PayPal (PYPL)

Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών ακολουθεί μία πορεία με σημαντικές διακυμάνσεις φέτος. Ξεπέρασαν δύο φορές το επίπεδο των 300 δολαρίων τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο, αλλά έπεσαν και κάτω από τα 240 δολάρια τρεις φορές, με τελευταία τον Μάιο.

Η PayPal είχε ήδη έκθεση στην αγορά crypto, έχοντας παρουσιάσει από τον περασμένο Οκτώβριο ένα προϊόν που επιτρέπει στους Αμερικανούς πελάτες της να αγοράζουν, να πωλούν και να διακρατούν κρυπτονομίσματα. Στα τέλη Αυγούστου, επέκτεινε την πρωτοβουλία της αυτή με ένα αντίστοιχο προϊόν για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή για blockchain, crypto και ψηφιακά νομίσματα της Paypal, Jose Fernandez da Ponte, η βαθύτερη ανάμειξη της εταιρείας στην αγορά των crypto αποτελεί μία προσπάθεια να κάνει ευκολότερη για τους καταναλωτές την αγορά και διαχείριση κρυπτονομισμάτων.  

4. Square (SQ)

Οπως και η Nvidia, η εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, ύψους 1,14 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 91% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Αντίθετα, όμως, από τη Nvidia, τα κέρδη της Square συνδέονται πιο άμεσα με την αγορά crypto, τόσο μέσω της κατοχής bitcoin από την εταιρεία όσο και μέσω της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής της Cash App, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα και να στέλνουν εμβάσματα σε crypto.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο bitcoin αντιστοιχούσαν πάνω από τα μισά έσοδα της στο δεύτερο τρίμηνο, ύψους 4,68 δισ. δολαρίων.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας, που δεν αφορούν στο bitcoin, είναι επίσης ισχυρές, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 87% στο δεύτερο τρίμηνο.

5. CME Group (CME)

Τη CME τη γνωρίζουν μόνο όσοι κάνουν συναλλαγές σε παράγωγα, όπως stock options και προθεσμιακά συμβόλαια εμπορευμάτων.

Είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για συμβόλαια σε παράγωγα. Η εταιρεία καθιέρωσε το 2017 τις συναλλαγές σε προθεσμιακά συμβόλαια bitcoin και το 2020 δέχθηκε και συναλλαγές σε futures options σε bitcoin. Τον Φεβρουάριο, η CME εισήγαγε προθεσμιακά συμβόλαια και για το ether.

Η επιτυχία του εγχειρήματος της εταιρείας αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα εξαρτάται από την ευρεία αποδοχή των crypto στην οικονομία. Μία αύξηση της πρακτικής χρήσης του bitcoin και του ether αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση των επενδυτών και να αυξήσει τη δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων κρυπτονομισμάτων, η οποία έως τώρα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η μετοχή της εταιρεία καταγράφει απώλειες πάνω από 10% το τελευταίο εξάμηνο.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ